8 vágykeltő gyümölcs és zöldség!

Tiszta haszon: ezek a zöldségek és gyümölcsök nem csak kívánatosabbá, hanem még kívánósabbá is tesznek a hálószobában, amit a párod garantáltan imád majd!

Sok étel tartalmazhat olyan vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat, amelyek egyértelműen fokozzák a szexuális vágyat, de akár segíthetnek a nemi élettel kapcsolatos problémák megoldásában is.

1. Füge

A fügét sokáig a legerotikusabb gyümölcsök egyikének tartották. A XVII.-XVIII. századi holland festők nagyon gyakran a termékenység szimbólumaként ábrázolták. Magas béta-karotin tartalmának köszönhetően biztosítja a nemi hormonok termelődését, fokozza a kéjvágyat és csökkenti a stresszt. Sok kalciumot is tartalmaz.

2. Mangó

Ezt a nagyszerű gyümölcsöt néhány éve még igazi különlegességként tartottuk számon, ma már szinte minden nagyobb bevásárlóközpontban kapható, és az ára is megfizethető. Bőséges béta-karotin tartalmának köszönhetően elősegíti az ösztrogén- és a tesztoszteron hormonok termelődését. A mangó kiváló C-vitamin forrás is, ami meggátolja a meddőség egyik fő okát, a spermiumok összetapadását is!

mangó

3. Zeller

A zeller az agyalapi mirigy serkentőjeként ismert zöldségféle. Az agyalapi mirigy valamennyi nemi hormont termelő mirigy működését stimulálja. A zeller szelénben is gazdag, sokáig afrodiziákumnak tartották béta-karotin, folsav- és B6 vitamintartalma miatt.

A Távol-Keleten ma is igen nagy népszerűségnek örvend. Kiváló emésztést segítő ételek (pl. levesek) készíthetők belőle, de akár nyersen is elrágcsálható: ezzel biztosítja a szexuális vágy tartós fennmaradását.

4. Avokádó

Az avokádó két, a szexuális teljesítményhez rendkívül fontos vitamint is tartalmaz: az E- és a B6 vitaminokat. Ezek hiánya összefüggésben van az elégtelen szexuális élettel, és a rossz megtermékenyítő-képességgel. Az avokádóban nagy mennyiségben található még vas, béta-karotin, folsav, B3- és B6-vitamin.

5. Banán

A banán bufotenin alkaloidot tartalmaz, elsősorban a héjhoz közeli részekben. Ez az alkaloid befolyásolja az agy ingerületátvivőinek egyensúlyát, ezáltal növeli jókedvünket és önbizalmunkat. A gyenge libidó gyakran összefügg a pszichikai állapottal, ezért azoknak, akik önértékelési zavarban szenvednek, gyakran kell(ene) banánt fogyasztaniuk. Magas a béta-karotin és C-vitamin tartalma.

banán

6. Gyömbér

A gyömbér, mint stimuláns hígítja a vért, ezzel fokozza a merevedést és meghosszabbítja annak időtartamát is. Tartalmaz béta-karotint, vasat, cinket és magnéziumot. A legősibb ismert afrodiziákum! Akár önmagában is készíthetünk belőle finom teát, de mézzel együtt fogyasztva is rendkívüli hatást érhetünk el.

7. Paradicsom

A béta-karotin – a vastagbél falában, A-vitamin képződik – egyik legfontosabb forrása a paradicsom. Az A-vitamin kiemelkedően fontos a férfi és a női nemi hormonok termelésében, a termékenység fenntartásában, illetve, mint antioxidáns biztosítja a szív egészségét is.

8. Eper

Az eper az egyik leglédúsabb gyümölcsünk, tele van C-vitaminnal, tartalmaz vasat is, ami a C-vitaminnak köszönhetően kiválóan felszívódik a szervezetben. Emellett gazdag béta-karotinban, folsavban, E-vitaminban, kalciumban és magnéziumban is. Magában is ízletes gyümölcs, ám desszertek dekoratív és csábító kiegészítője, vagy turmixok zamatos és színes összetevője lehet.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.