5 szexpóz, amivel könnyebb a teherbe esés

Vannak nők, akiket villámcsapásként ér a terhesség híre, főleg, amikor a legkevésbé várták – mások számára pedig valóságos sziszifuszi munkának tűnik, hogy megfoganjon a gyermek. Mely pozíciókban a legkönnyebb teherbe esni?

Érdekes dolog a teherbe esés. Van, akinek könnyen megy, más hónapokig hiába próbálkozik: frusztrációval teli hosszú hetek következnek. Olykor a természetnek is be kell segíteni, hogy a fogantatás egyszerűbb legyen. A szexpozíciók sokat tehetnek azért, hogy könnyebben megfoganjon a gyermek. Az aranyszabály: a spermiumoknak minél közelebb kell érniük a méhnyakhoz, így a távolság jelentősen lecsökken, amelyet úszva meg kell tenniük, hogy megtermékenyítsenek egy petesejtet.

Így hát a szexpozíció valóban igen lényeges – a petesejt csak 24 órát él, ezután romlani kezd, a spermium viszont akár 3-4 napot is elél a női testben, nem szükséges olyan gyorsan lerakódnia.

Mely szexpozíciókban a legegyszerűbb tehát teherbe esni? Lássuk a lehetőségeket.

Pozíciók, amelyek dacolnak a gravitációval

Vannak párok, akik állva, esetleg térdre ereszkedve élvezik a szexet, vagy ülő pozícióban. Míg ezek valóban élvezetesek lehetnek, nem a legjobbak a teherbe eséshez. Ha a nő van felül, az szintén nehezíti a spermiumok dolgát a méhnyakhoz eljutásban.

Misszionárius pozíció

A leghagyományosabb és leginkább népszerű pozíció a teherbe eséshez. A nő a férfi alatt fekszik, amely ideális eset, de egy kispárnát is érdemes a csípője alá helyezni. Így a csípő megemelkedik, megkönnyítve a kisbaba megfoganását. Ez a szexpozíció teszi egyébként lehetővé a legmélyebb behatolást is. A gravitációnak köszönhetően a spermiumok könnyen úsznak fel a petesejtig.

Kutyapóz

A kutyapózban a nő mindkét végtagjára ereszkedik, a férfi pedig hátulról hatol belé. Ez szintén mélyebb behatolást tesz lehetővé, megkönnyítve, hogy a spermiumok közelebb kerüljenek a méhnyakhoz és egyszerűen megtörténik a fogantatás.

Egymás mellett

Amikor a nő és a férfi az oldalán fekszik szex közben és a testük egymás felé néz, a spermiumok útja megint csak könnyebben biztosított: közel jutnak a méhnyakhoz és a fogantatás egyszerűbben létrejön.

Orgazmusok

Az egyidejű orgazmus a nő és a férfi esetében megkönnyíti, hogy a baba megfoganjon. A hüvely nedvessége fokozódik az izgalom miatt, sőt az orgazmus hozzájárul, hogy a méh izmai összehúzódjanak, ami a spermiumokat közelebb nyomja a petesejthez.

Ha használjuk a felsorolt pozíciókat, élvezzük a szerelmeskedést az orgazmuson keresztül és nagy eséllyel hamarabb teherbe esünk. Ideális esetben a stresszelés helyett csak élvezzük az együttlétet, így a vágyott kisbaba is előbb érkezik az életünkbe!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php