Hőség, elszórtan záporokkal, zivatarokkal

A napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésből először az Észak-Dunántúlon, majd elsősorban északon, északkeleten fordulhatnak elő záporok, zivatarok, néhol heves zivatar is lehet.

Általában mérsékelt lesz a légmozgás, szélerősödés zivatarokhoz kapcsolódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között várható.

nyari hajciho (2)

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket, annál inkább a nagy hőség, a kánikula. Csupán záporeső, zivatar térségében esik vissza a hőmérséklet átmenetileg. Fogyasszunk sok folyadékot, lehetőleg teát vagy ásványvizet!
Pollenjelentés
A hét elejéhez hasonló marad a pollenterhelés a következő napokban is. A pázsitfűfélék virágporának koncentrációja országszerte az alacsony-közepes tartományban alakulhat, a csalánféléké leginkább közepes, helyenként magas szintet érhet el. Az útifű, a libatopfélék és a kenderfélék virágporának koncentrációja leginkább alacsony, esetenként elérheti a közepes szintet, a lóromé továbbra is alacsony. A kevésbé jelentős allergének közül a szelídgesztenye, a hárs, a fenyőfélék, a fészkesvirágzatúak, illetve az ernyősvirágzatúak pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is leginkább a magas-nagyon magas tartományban lesz.

Forrás: met.hu