A horrorfilmek is segíthetnek abban, hogy leadd a felesleges kilókat

Abban biztosan egyetértünk, hogy a horrorfilmek nem valók mindenkinek. Egyeseket untatnak, vannak, akik tényleg halálra rémülnek tőlük, aztán léteznek fanatikusok, akik képesek bármennyit elfogyasztani az ijesztő filmekből.

Egy kutatás most feltárta, hogy nem várt mellékhatása is lehet annak, ha valaki horrort néz.

A University of Westminster kutatói arra jutottak, hogy a horrorfilmek alkalmasak a hangulat javítására és bizony még a kalóriaégetésre is. Ezek azonban mind rajtunk múlnak, méghozzá két faktornak kell érvényesülnie:

annak, hogy mennyire tartjuk félelmetesnek a filmet, illetve mennyire akarunk egyáltalán megijedni.

A felmérés során tíz ember viselkedését vizsgálták horrorfilmek nézése közben. Figyelték a pulzusszámukat, az oxigénbevitelüket és széndioxid-kibocsátásukat is. Megállapították, hogy az alanyok az ijesztő ingerek hatására adrenalin szabadul fel a szervezetükben, a tanulmány szerzője, Richard Mackenzie szerint ez a fight or flight, azaz „harcolj vagy menekülj” reakciót váltja ki.

Ha a testünk fenyegetést észlel, felkészít minket a menekülésre vagy éppen a szembeszállásra, mely közben a szervezet az elraktározott zsírokat kezdi el égetni, miközben megdobja a vércukorszintet is, ennek következtében az anyagcsere felgyorsul, a fehérvérsejtek száma növekedni kezd.

Forrás: nuus.hu