Hogy a süti mindig középpontban legyen!

Szeretnénk, hogy süteményeink tökéletesen a középpontban lehessenek? Mi sem egyszerűbb egy olyan szervírozó alkalmatossággal, amely ezt elősegíti!

Talán futurisztikusnak tűnhet, ámde igazán ötletes találmány az a süteményes tartó, amelyet elég csak az asztalra helyezni, máris helyet követel magának, a sütik pedig tökéletesen megszemlélhető és elérhető módon kínálják rajta magukat. Nincsenek összezsúfolva, egymásra rakosgatva, és egészen biztos, hogy a muffin tartó valamelyik karja mindegyik vendéghez elér…

karácsonyi muffin 2

Meglepő, mutatós és praktikus – egyetlen hátránya, hogy egy elegáns konyhában nehezen lehet elképzelni az asztalon – az ezüstösen csillogó tálcák társaságában…

Akinek az ebédlő asztalán azonban jól mutatna, ne késlekedjen, szerezze meg! Az aranyos és ötletes muffin tartó saját kezűleg készül, alap fémáruból összeállítható.

Első lépésben egy univerzális ragasztót kell beszereznünk. Minden lapos heveder végére illesszünk a segítségével egy muffin tartó aljat és hagyjuk megszáradni. A menetes rudat illesszük a leendő muffin tál alapjának közepére, majd biztosításához használjunk két hatlapú anyacsavart.

Illesszünk csillag alakban három darab, kb. 45 centiméteres pántot a rúdhoz, ezzel a muffin tartó legalsó szintjét megalkotva. Legyenek egyenletesen elhelyezve és biztosan álljanak a helyükön (szintén hatlapú anyacsavarokkal rögzítsük). A műveletet ismételjük meg a muffin tál felső szintjének elkészítésénél is, de itt kicsit kisebb, nagyjából 22 centiméteres pántokat használjunk.

Ha készen vagyunk, bizonyosodjunk meg róla, hogy az állvány biztosan áll a lábán, és minden része jól meg van erősítve. Amennyiben igen, jöhet a festés: a nekünk tetsző színre fogjuk varázsolni spray festékkel.

Terítsünk a muffin tartó alá újságpapírt, hogy ne fessünk össze semmit szükségtelenül, és lássunk neki a festésnek – mehet a muffin tartóra két réteg festék is, ha szükségesnek találjuk. Ha elkészültünk, hagyjuk megszáradni, és a muffin tartó saját kezűleg máris előállt!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.