Helytelen arctisztítás – Fogadjunk, hogy elkövetsz legalább egy hibát!

Az arc testünk egyik legfontosabb része, melyet mindig szépnek és ápoltnak szeretnénk látni. Ennek az egyetlen módja, ha helyesen kezeljük.

De vajon tényleg így végezzük az arctisztítást?

Talán nem hinénk, de nemcsak az a fontos, hogy megmossuk az arcunkat, hanem az is, miként tesszük ezt. Hogyan érdemes a műveletet végeznünk, hogyan kell valójában tisztítani az arcot, hogy hosszú ideig olyan legyen a bőrünk, amilyet szeretnénk?

face washing

Amit rosszul csinálunk…

Igen, az alapvető kérdés: mit csinálhatnánk rosszul? Az arc megmosása egyszerűnek feladatnak tűnik, amit nem lehet elrontani. A tények azonban mást mutatnak. Lássuk, elkövetjük-e az alábbi hibákat!

  • Nedves arccal kezdünk: csaknem mindenki benedvesíti az arcát, mielőtt a tisztítót felviszi rá, mert ez megkönnyíti a felvitelt. Ez azonban helytelen módszer, mivel így a tisztítót gyakorlatilag lemossuk, mielőtt megtisztíthatná az arcot.
  • Biztos, hogy megfelelő a termék az arcunkhoz? Nem szabad annak alapján arctisztítót választanunk, hogy valaki szerint az a fajta tökéletes. Ő azt ajánlja. Igen, de neki másmilyen a bőre. Szükségünk lehet egy szakértő tanácsára, ha nem vagyunk biztosak abban, melyik termék a legjobb számunkra. Megfelelő kozmetikumokkal óriási előrelépést érünk el az arctisztításban.
  • Ne csak esténként mossuk meg az arcunkat, a reggeli arcmosás kiváló módja a napkezdésnek!
  • Ne hagyjuk arcunkon a sminket. Arcmosással nem jön le teljesen a legtöbb esetben – kifejezetten smink-eltávolítóval kell leszednünk.

facewashing

Hogy tökéletesen csináljuk…

Ha a fenti esetekből okultunk, változtassuk meg módszereinket. Az alábbi tippeket használjuk és látni fogjuk a különbséget!

  • Kezdjük a smink eltávolításával. Alkalmazzunk ilyen célú kozmetikumot, arctejet vagy gélt és szedjük le teljesen a festéket az arcunkról. Vannak kettő az egyben lemosók is, amelyek hasznosak lehetnek.
  • Vigyük fel az arctisztítót a száraz bőrünkre. Elég egy kisebb mennyiség, amelyet bedörzsölhetünk.
  • Ezután kézmeleg vízzel mossuk le arcunkat, kicsit a nedves kezünkkel is dörzsöljük meg, ez habbá alakítja a tisztító terméket. Várjunk 30-60 másodpercet és vigyünk fel hideg vagy kézmeleg vizet az arcra, de sose forrót!
  • Ne törölközővel dörzsöljük meg az arcot. Ez ugyanis ráncokat okoz, fokozza az öregedés jeleit. Egy lágy törölközőt használjunk és inkább csak tapogassuk át vele az arcot. Ne szárítsuk meg teljesen, hagyjuk, hogy a levegő is végezze a dolgát.
  • Végül vigyük fel az arcra a hidratáló krémet. Ne felejtsük el, mert védi a bőrt a méreganyagok, a szabad gyökök és egyéb veszélyek ellen. Vékony rétegben kenjük fel és masszírozzuk gyengéden felfelé irányuló mozgással a bőrbe, hogy ne lefelé húzzuk a bőrt.

Gondoskodjunk megfelelően bőrünkről és szebbek leszünk, mint valaha! Ha az újra cseréljük helytelen módszereinket, szeretni fogjuk, ahogyan a bőrünk kinéz! No és más a vele járó érzés is.

Forrás: https://napidoktor.hu/index