Házi praktikák – Húsz perces takarítás?!

Ha nincs időd a hosszas takarításra, de eleged van a padlón terpeszkedő portigrisekből, akkor van egy egyszerű házi praktika: a húsz perces takarítás.

Váratlan látogatók mindig betoppanhatnak, ilyenkor rövid idő alatt kell vállalható állapotba hoznod lakásodat. Ne feledd azonban, hogy a gyors takarítás ideiglenes megoldás, semmi nem helyettesíti az alapos tisztítást. Szóval húsz perced van helyiségenként, milyen házi praktikával is kezdd?

takaritas3

Először is szemeteszsákokba gyűjts össze a kidobandó száraz, elkorhadt virágokat, kiürült üdítős dobozt, pizzás dobozt és még amit lelsz a kanapé alatt. A konyhai- és fürdőszobai szemetest is vidd ki a kukába. Ezt követően készítsd elő a tisztítószereket egy kosárba, amelyet magaddal vihetsz helyiségről-helyiségre, így elkerülheted a kapkodást, rohangálást.

A mi kedvencünk a bio univerzális tisztítószer, vagyis az ecet és a víz keveréke. Vannak olyan tisztítószerek, amelyek kevés vegyszert tartalmaznak és szinte minden helyiségben használhatóak. Egy hasznos házi praktika: dolgozz pamut törlőrongyokkal, a papírtörlő mellőzésével környezetedet is mented.

Kezdd a kényes pontokkal, azaz a fürdőszobával és a konyhával. A WC-tisztítónak idő kell, amíg hat, addig be is fejezheted a konyhatakarítást. Gyors porszívózás, tűzhely letörlés, mosogatás, portörlés, feltörlés- és készen is vagy a konyhával.

A fürdőszobában öblítsd le a WC-tisztítót, fertőtlenítsd a mosdókagylót és a kádat. Ezután jöhet a feltörlés. A nappaliban és a hálóban porszívózz, portalaníts. Mindezt végezd nyitott ablaknál, így közben szellőztetsz is.
Mire vársz még? Vészesen telik az idő!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.