Hatékony teakeverék recept candida ellen

A Candida albicans széles körben elterjedt gombafaj. Normál körülmények között is megtalálható a szervezetben, a bél baktériumflórájának kontrollja alatt.

A gombák túlzott elterjedése több tünetet okozhat egyszerre, vagy külön-külön és gyakran egyéb más szervi betegség tünetei mögé elbújva. Természetesen a tünetek fő okozója a gombák által kibocsátott méreganyag.

Tünetei: fáradékonyság, fáradtságérzet, ingerlékenység, gyomorégés, haspuffadás, gyakori felfázás, hólyaghurut, tartós hőemelkedés, csalánkiütés, élelmiszer-allergiák stb.

Az alábbi teakeverék diétával kiegészítve segít a szervezetben a Candida gomba normál szintre csökkentését. A teakeverék összeállításánál fontos figyelembe venni az alap gyógynövények elkészítésének módozatát.

Főzet:

  • 3 rész Lapacho kéreg
  • 2 rész Gyermekláncfű-gyökér
  • 2 rész Macskagyökér
  • 2 rész Kálmosgyökér
  • 1 rész Édesgyökér
  • 1 rész Kapormag (összetörve)
tea3

Forrázat:

  • 3 rész Csalánlevél
  • 3 rész Kardamom (összetörve, vagy őrölve)
  • 2 rész Aranyvesszőfű
  • 2 rész Borókabogyó
  • 2 rész Cickafarkfű
  • 2 rész Mezei Zsurlófű
  • 2 rész Petrezselyem
  • 1 rész Pásztortáska

A teakeverék elkészítésének módja:

Főzet: 2 evőkanál kéreg és gyökér keveréket egy liter vízzel kis lángon főzünk, majd lefedve 10 percen keresztül áztatjuk.

Forrázat: 2 evőkanál gyógynövénykeveréket leforrázunk a fentiekben leírtak alapján elkészített főzettel.

Fogyasztása naponta három alkalommal javasolt a tünetek fennállásáig, de minimum egy hónapig.

Recept: Albert Zsolt – Fitoterápiakalauz.hu

Forrás: