Ha valami fáj, irány Harkány!

Legyen szó akár mozgásszervi panaszról, akár nőgyógyászati gyulladásról, meddőségről vagy éppen pikkelysömörről, a Magyarországon számon tartott 17 gyógyhely egyikére, a csaknem 200 éve a gyógyítás szolgálatában álló Harkányra invitálunk!

A harkányi víz csodálatos gyógyító erejét több, mint 160 ezer sikeresen gyógyított és kezelt reumatológiai, bőrgyógyászati és nőgyógyászati eset igazolja. Aki ad egy esélyt a természetes gyógymódoknak és elutazik Harkányba, az Magyarország egyik legszebb vidékén gyógyulhat, a Dráva folyó völgyében, történelmi emlékektől körülvéve. Itt napról-napra megfeledkezhet a nehézségekről, szervezete megszabadul a méreganyagoktól, energiaraktárai feltöltődnek.

Az európai hírnévre szert tett Harkányi Gyógy- és Strandfürdő immáron 200 éves múltra tekint vissza, alkáli- hidrogén karbonátos- kénes gyógyvíz összetételével, 13,5 hektáros ősparkjával, közel 8000 m² vízfelülettel, 5000 m² fedett pihenőterülettel. A harkányi gyógyfürdő az elérhető legtöbb, vagyis öt csillagos minősítést kapott a Magyar Fürdőszövetségtől. Az Európában egyedülálló gyógyvíz 50-70 méteres mélységekből, átlagosan 62 °C hőmérséklettel tör a felszínre. Minden literjében 12 mg körüli mennyiségben található karbonit szulfid, mely a bőrön át és belélegezve egyaránt igen aktívan szívódik a szervezetbe: felszívódása 150-szeres az egyéb kénvegyületekkel (pl. szulfátokkal) szemben. A szervezetbe jutó kén az igénybevett ízületi porcokat alkotó kéntartalmú vegyületek ismételt felépülésében, pótlásában jut fontos szerephez, és bizonyítottan be is épül a porcokba. Jó tudni, hogy a gyógyfürdőkórház számos szolgáltatása a társadalombiztosítás (tb) támogatásával kedvezményes áron vehető igénybe abban az esetben, ha már valamilyen mozgásszervi betegség megállapítható.

harkany

A harkányi gyógyvíz kevésbé közismert tulajdonságai közé tartozik, hogy jótékony hatással bír a gyermekáldás elősegítésére. Ez pedig napjainkban, amikor a magyarországi párok egyötöde meddő, bizony nem elhanyagolandó információ. Az itt zajló meddőségi kúrák a kezelt nők harmadánál meghozzák a várva-várt eredményt! A kénes vízzel az előbbiek mellett jelentős sikereket érnek el a psoriasis, azaz a pikkelysömör kezelésében is.

A harkányi gyógyhelyi fejlesztés nemcsak a Dél-Dunántúl, hanem Magyarország egészét tekintve is egyedi, kiemelt jelentőséggel bíró projekt. A Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház egy uniós beruházásnak köszönhetően 2014 májusában új, szállodai színvonalú szárnnyal bővült. Olyan különleges szolgáltatások várják itt, a Harkány Psoriasis Centrumba a látogatókat, mint például a Dexa technika, a legmodernebb eljárások egyike, mely a teljes test csontsűrűségének és ásványi anyag tartalmának, valamint a zsír illetve lágyszövet tömegének és arányának számítására alkalmas. Nagy mérési pontosság és gyorsaság jellemzi, a vizsgálat biztonságos és csupán néhány percig tart. De érdemes kipróbálni új mozgásformákat – csak példaképp említenénk a test és lélek számára üdítő hahota jógát – és a gyógyító illóolajos masszázsok egyikét-másikát.

harkany

Harkány vizét kozmetikumok hatóanyagaként is hasznosítják: a gyógykozmetikum családhoz tartozó termékek olyan egyedülálló készítmények, melyek a harkányi gyógyvíz mellett természetes anyagok felhasználásával készülnek, kizárólag természetes technológiával. A Harkányi Gyógy- és Strandfürdőben, valamint az ország szinte valamennyi gyógyszertárában megvásárolhatóak.

Aki a gyógykezelés és csobbanás mellett további programra, más jellegű pihenésre vagy aktivitásra vágyik, szereti a mozgást, sportolást, kedvére talál itt kikapcsolódási lehetőséget. Harkány és környéke ideális kiindulópontja a gyalogos és kerékpáros túráknak. A villányi borvidék pincéi és borgasztronómiai programjai a magyar csúcsborászat és a jellegzetes helyi konyha titkaival hívogatnak! A wellness hétvégére, magas színvonalú szálláshelyre vágyók garantáltan meg lesznek elégedve a Dráva Hotel Thermal Resort négycsillagos szolgáltatásaival, kiváló konyhájával . A szállodából lehetőség nyílik szervezett gyalogtúrára a Tenkes-hegyre vagy részt vehetnek főzőkurzuson a Dráva Hotel chefjével, illetve kipróbálhatják a Csoko-Ládára hangolt borkóstolót.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.