Gyümölcsszezon: keverem-kavarom ál-palacsinta

Itt a gyümölcsszezon! Mivel is ünnepelhetnénk méltóképpen ezt a nagyszerű hírt, mint egy egyszerű, de nagyszerű kevert tésztával, amelyre a gyümölcs teszi fel a koronát.

nyári gyümölcsszezon

Ha egy sütemény receptje a hozzávalók felsorolása után úgy folytatódik, hogy keverjük össze a hozzávalókat, majd öntsük a formába a nyers tésztát, nálam azonnal felkerül a kedvencek listájára. Nagyon sokféle kevert süteményt készítettem már életem során, de mindig akad újdonság, amelybe itt vagy ott belebotlok és persze azonnal késztetést érzek, hogy kipróbáljam.

Mostanában rákattantam a rövid videós receptekre, amelyeket nagyon szeretek nézni, de kétbalkezességem okán soha nem fogok ilyeneket forgatni, de nézni attól még nagyon jólesik.

A most indult gyümölcsszezon ünneplésére azonban valami olyasmit szerettem volna választani, ami tuti sikerrel kecsegtet. Böngészgettem a netet és a könnyű-kevert-tészta keresőszó kombinációra legtöbbször a sütőben sült palacsinta jött fel találatként. Hurrá! A hozzávalókat és az elkészítést átfutva rögtön éreztem, hogy ez az én receptem lesz, egyetlen apró bibi volt csupán, hogy én nem szeretem a palacsintát.

De az igazi meglepetés a sütés végén várt: soha életemben nem örültem még annyira, hogy a kiválasztott recept nem egészen azt hozta, amivel kecsegtetett, vagyis képileg igen, csak az íz… jelen esetben ugyanis ott volt csak igazán számottevű a különbség a megnevezés és a kisült tészta között. A végeredmény egyáltalán nem hasonlít az általunk ismert palacsintához, sőt!, így azok is bátran fogyaszthatják, akik azzal szokták sokkolni a környezetüket, hogy nem szeretik a palacsintát. Mint például én…

Gyümölcsös kevert tészta, ami nem palacsinta

nyári gyümölcsszezon

Előkészítés ideje:  
Főzési idő:  
Teljes idő:  
Adag: 12
Egyszerű kevert sütemény gyümölcsökkel
Hozzávalók
  • 22,5 dkg liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • ½ csomag sütőpor
  • egy csipet só
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg vegyes gyümölcs, eper, áfonya stb. (lehet fagyasztott is)
  • 1 teáskanál cukor
  • porcukor
  • tejszínhab (opcionális)
  • lekvár (opcionális)
 
Elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra.
  2. A folyékony és a szilárd hozzávalókat keverjük össze egy-egy külön tálban, majd öntsük össze őket és keverjük csomómentesre a nyers tésztát.
  3. Vegyünk elő egy piteformát vagy egy sütésre alkalmas serpenyőt és kenjük ki vajjal.
  4. Öntsük bele a tésztát, szórjuk meg a kiválasztott gyümölccsel, szórjuk meg a tetejét egy teáskanál cukorral.
  5. Toljuk a meleg sütőbe a formát és 25 perc alatt süssük készre a süteményt.
  6. Az idő leteltével, vegyük ki a sütőből és szórjuk meg a tetejét porcukorral.
  7. Ha teljesen kihűlt, lekvárral és tejszínhabbal tálaljuk.

nyári gyümölcsszezon

nyári gyümölcsszezon

nyári gyümölcsszezon

Forrás: Mom with Five


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.