Gyümölcsös jégkockák nyárra!

Néhány kreatívan elkészített ízesített jégkockával nem csak a vizet teheted hidegebbé, de egy színes és látványos koktélt is kapsz!

Gyümölcsös jégkockák

Felejtsd el az egyszerű, unalmas jégkockákat, egy-két friss gyümölccsel, virággal, vagy akár zöldséggel finom és feltűnő hűsítőket kaphatsz!

Nyáron rengeteg ínycsiklandozó gyümölcs áll rendelkezésedre, melyekből készíthetsz turmixot, limonádét, vagy akár levest is. A kerted kincseit akár egy sima jégkockához is felhasználhatod, így még egy egyszerű pohár víznek is különleges ízvilágot varázsolhatsz. Keverj össze egy tálban másfél csésze narancslevet, 2 evőkanál citromlevet, és 1 teáskanál lime héjat, majd oszlasd el a jégkockatartóba a keveréket, és fagyaszd le a mélyhűtőben.

kocka

Virágos jégkockák

Íme egy új módja annak, hogy a virágok szépségében gyönyörködhess: fagyaszd le őket egy jégkockába, és díszítsd velük az italokat. Tölts egy jégkockatartót negyedéig vízzel, és tegyél bele fejjel lefelé egy virágot, majd fagyaszd le.

Adj hozzá félig vizet, valamint még egy virágot, majd ismét fagyaszd le. Így réteges, és szép dekorációt kapsz. Fontos, hogy csak ehető növényeket válassz, mint az orchidea, az árvácska, vagy a sarkantyúvirág.

Vissza a gyerekkorba

A gyerekek számára izgalmasabbá teheted a vízfogyasztást, ha megtöltöd néhány színes gumicukorral a jégkockákat. Nem kell mást tenned, mint hogy a tartóba beleteszel egy-két gumimacit, vagy gumikukacot, leöntöd vízzel, majd beteszed a fagyasztóba. Ügyelj arra, hogy az kukacok kilógjanak egy kicsit a tálcából, és a jégkockából, így még feltűnőbb lesz az összhatás!

jégkockák

Kávé függőknek

Az első korty semmi különös, de mire a végére jutsz, már egy ízletes jegeskávét iszol. Fagyassz le a jégkockatartóban forró kávét, vagy teát, majd hagyd kihűlni őket az italodban!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.