Gyors fánkrecept

A fánk ugyan szorosan a Farsang ünnepéhez kötődik, és legtöbben téli finomságként tartják számon. Ez nem így van. A gyors minifánkok, csakúgy mint a palacsinta, bármikor könnyen elkészíthetőek az édességre vágyó családtagok, barátok részére.

Fárnkrecept – Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kis doboz bármilyen joghurt. Lehet gyümölcsös, natúr, csokis

A fánkok elkészítése

A tojásokat a fehérjével együtt egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük.

Beleöntjük a joghurtot, és a sütőporral előre elkevert lisztet. Sűrű, ragacsos tésztát kell kapnunk. Ha túl sűrű a fánk tészta, még tegyünk hozzá egy kis joghurtot.

fánk2

Az olajat felforrósítjuk, – bőségesen öntsünk az edénybe olajat, hogy a fánkocskák jól átsülhessenek – és  evőkanálnyi kupacokat teszünk bele a tésztából. Célszerű a kanalat olajba mártani előtte, így nem ragad hozzá a tészta és könnyebben ki tudjuk porciózni az adagokat. Amikor az olaj már felforrósodott, vegyük kisebb lángra a tűzhelyet. A fánkok mindkét oldalát  süssük meg. Fahéjas, vagy egyéb ízesített cukorban ízlés szerint megforgathatjuk.  Frissen tálaljuk.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.