Gyógyszerek nélkül is csillapítható a hát- és derékfájdalom

Vajon mennyi mindentől foszt meg minket a hát- és derékfájdalom? Ha a tünetek közbeszólnak, életünk legboldogabb pillanatairól kell lemondanunk.

Egy tavaszi szombat délutánról, amit eltölthetnénk a szeretteinkkel. A sportról, legyen az reggeli futás a parkban vagy foci a családdal; a szabad mozgás lehetőségéről séta vagy bevásárlás közben. Amikor minden lépés kínszenvedés, akkor előbb-utóbb felhagyunk azzal, hogy kiélvezzük a mindennapokat.

Pedig a megoldás egyszerűen elérhető, és hatékonyabb, mint gondolnánk.

Természetes fájdalomcsillapítás drága gyógyszerek helyett

A fizikoterápia nemcsak egy komplex kezeléssorozat, ami gyógyszerek nélkül csillapítja a páciensek fájdalmát, hanem tartós segítség, amellyel visszanyerhető a mozgás öröme.

Mindezt természetes és biztonságos módszerekkel, amiket orvosi kutatások támasztanak alá. Nem szükséges életünk végéig drága gyógyszerekre költenünk, és a mellékhatások miatt sem kell aggódnunk.

Michol Nikolett, az Oxygen Medical fizioterápiás asszisztense arról beszélt nekünk, hogyan kezelhető korunk egyik legsúlyosabb civilizációs betegsége.

Miért fáj a hátunk?

Az ülőmunka és a mozgásszegény életmód miatt Magyarországon is népbetegség a derék- és hátfájdalom.

A gerinc eredetű betegségek ma már a felnőtt lakosság kétharmadát érintik, és egyre többen szenvednek a mozgásszervi panaszok miatt:

  • fájdalom a hát felső részén
  • fájdalom a vállban és a nyakon
  • kisugárzó fájdalom a lapockák környékén, valamint a bordákban
  • fájdalom a derék tájékon

A legtöbben azt érzik ilyenkor, hogy izmaik elmerevednek, görcsössé válnak, és hogy minden mozdulat egy tortúra. A hasogató érzés egyre elviselhetetlenebb, a mozgás pedig mind nehezebb, ezért az ember legszívesebben egész nap otthon maradna.

Fotó: 123rf.com

Hogyan segít nekem a fizikoterápia?

A fizikoterápia legfontosabb célja, hogy csillapítsa a krónikus fájdalmatmagyarázza Michol Nikolett, az Oxygen Medical fizioterápiás asszisztense. – A különböző módszerek tartós megoldásokat kínálnak, és a gyógyszermentes kezelésekhez nem szokik hozzá a szervezet.

Azt szoktuk mondani, hogy mi nemcsak a tünetek megszüntetésében segítünk, hanem visszaadjuk a pácienseknek a fájdalom miatt elveszített hétvégét, amelyet így újra mozgással tölthetnek el.

A fizikoterápiával természetesen gyógyíthatunk

Eredményre csak a személyre szabott kezelések vezethetnek, ezért a tünetek és a fájdalom mértékének ismeretében a szakorvos (reumatológus, ortopédus vagy neurológus) olyan kezelést választ, amellyel gyors és tartós fájdalommentességet érhetünk el – hangsúlyozza Michol Nikolett.

Kiváló példa erre Ferenc, aki krónikus hátfájása miatt több mint két hónap betegszabadságra kényszerült, ez pedig nemcsak a férfi egészségét érintette, hanem a család pénztárcáját is. A fájdalomra Ferenc erős gyógyszert szedett, de ezt szervezete egyre kevésbé tolerálta, és a mellékhatások egyre komolyabbak voltak.

A férfi orvosa javaslatára ultrahangkezelésre látogatott el hozzánk, és Michol Nikolett 10 alkalmas ultrahangkezelést végzett neki, ami teljesen megszüntette a férfi tüneteit. Ferenc azóta visszatérhetett munkájába, és abbahagyhatta a fájdalomcsillapító gyógyszerek szedését is.

kronikus derekfajas

A pácienseinket az alábbi fizikoterápiás kezelésekkel tudjuk ellátni:

  • ultrahang
  • sonoforézis
  • interferenciakezelés
  • iontoforézis
  • TENS
  • diadinamik
  • mágnesterápia
  • lökéshullám-terápia

Ezek segítségével elérhetjük a regeneráció gyorsulását, fellazíthatjuk a kötőszövetet, növeljük a kollagén termelést, javítjuk az anyagcserét, serkenthetjük a keringést, valamint lokálisan kezelhetjük a fájdalmat.

Ha szükséges a hatékonyabb fájdalomcsillapítás érdekében használhatunk fájdalomcsillapító készítményeket is, amiket ultrahang segítségével juttathatunk be a páciens szervezetébe vagy bizonyos kezeléseket kombinálhatunk is – mondta Michol Nikolett. – A cél ugyanakkor minden esetben ugyanaz: tartós tünetmentesség, hosszú távra.

Mit tehetünk a derékfájás ellen A hirtelen jött home office egyik nagy hátránya az lehet, hogy otthoni körülmények közt nem elég ergonomikus a munkaállomás.

https://napidoktor.hu/mozgasban/home-office-a-gep-elott-7-tanacs-derekfajas-elle

Forrás: Oxygen Medical


Egy válasz

  1. Csillagvirág

    Mozgással ugyanazt érjük el, mint fizikoterápiával, egy ismerősöm így gyógyult ki belőle, hiszen a mozgással megakadályozzuk, hogy az ízületek merevek legyenek.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.