Gyógynövények mesés kertje Bio natúrkozmetikumok

Bio natúrkozmetikumokkal lép piacra a Herbsgarden

Ha egy gyógynövényekkel teli kertre gondolunk, egészen biztosan megmagyarázhatatlanul jó érzések ébrednek bennünk. Nem véletlen, hiszen a gyógynövények ereje az ősi kultúrák óta ismert és közismert, mivel akkor még leginkább csak ezekkel gyógyítottak, több ezer gyógynövényt tudtak őseink megkülönböztetni, egyiptomi feljegyzések szerint több mint 800 különböző gyógymóddal.

A modern tudomány aztán természetesen végzett egy erős szelekciót a kutatások segítségével, így ma már megkülönböztetünk termesztett és vadontermő gyógynövényeket. Előbbieket tudatosan állítják az egészség szolgálatába, de természetesen az utóbbiak jelentőségét sem szabad alábecsülni. Magyarországon 1915-ben alapították meg azt a Gyógynövénykísérleti Állomást, amely később Gyógynövénykutató Intézet néven, a Herbária Központtal együtt terelte hivatalos keretek közé a gyógynövények gyűjtését és termesztését.

A pontos fogalmazás kedvéért: gyógynövénynek mindazon növényeket nevezzük, amelyeknek valamely részét a bennük levő hatóanyagok miatt hagyományok vagy korábbi feljegyzések alapján gyógyászati célokra használtak, vagy használnak. Ma már egy picit szűkítjük ezt a listát: azokat a növényeket tekintjük gyógynövényeknek, amelyek felhasználását hivatalos források engedélyezik.

Örvendetes tény, hogy Magyarország, több mint 330 fajta gyógynövénnyel nem csupán Európában, hanem világviszonylatban is gyógynövény-termesztési nagyhatalomnak számít. És persze az is jó hír, hogy ezeket a remek gyógynövényeket nem csupán az egészség, hanem a szépség megőrzése érdekében is be lehet vetni. Persze nem mindegy, hogy hogyan. Egy igazi gyógynövényes kert, a Herbsgarden nemrég lépett be a magyar kozmetikai piacra, hogy valódi szakértelemmel, igényes minőséget képviselve magas hatóanyagtartalmú, bio natúrkozmetikai termékekkel bővítse a kínálatot, és segítse az egészségtudatos hölgyek (és urak) választását.

„Másfél évtizeddel ezelőtt kozmetikusként kezdtem dolgozni. Ekkor kezdtem kísérletezni növényi alapú, népi gyógyászatban ismert hatóanyagkombinációkkal. Ezek után fordult úgy a pályám, hogy a tudásomat végérvényesen az egészségtudatos kozmetikai termékfejlesztés szolgálatába állítottam” – meséli a Herbsgarden vezető termékfejlesztője, Bothova Timea, aki hosszú évekig dolgozott a Herbáriánál, majd természetgyógyászati és aromaterápiai tanulmányainak befejezése után natúrkozmetikumokkal foglalkozott, és házi kozmetikum-készítést is oktatott. – „Szenvedélyemmé vált, hogy folyamatosan kutatom és tesztelem a nemzetközi kozmetikai piacon megjelenő hatóanyag-innovációkat. Amúgy most is tanulok, bővítem a toxikológiával kapcsolatos ismereteimet és belevágtam a parfümkészítésbe is. Fő tevékenységemként azonban egyedi, prémium natúrkozmetikumokat alkotok, és a legsikeresebb receptjeimből alakítottuk ki a Herbsgarden termékskáláját.”

Ebben a gyógynövényes kertben nem nagyon lehet eltévedni. Ötféle korcsoport és hatféle bőrtípus szerint lehet válogatni, arc- és testápoló szerek között, tehát egészen biztosan mindenki megtalálja a számára ideális terméket. Vannak bárki számára használható ápolótermékek, és korosztály szerinti fő problémára (hidratálás, anti-aging) testreszabott készítmények is. Ami biztos, ezekhez a termékekhez a szükséges alapanyagokat minden esetben megbízható, bevizsgált, lehetőség szerint organikus minősítéssel rendelkező szállítóktól szerzik be. Hazai forrásból érkezik számos összetevő, mint pl. a hévízi iszap, a levendula, a kamilla, a zsálya, a menta, vagy az izsóp, a Magyarországon nem honos vagy különleges hozzávalókat, mint például az argánolajat, sheavajat, hyaluront vagy peptideket az Európai Unió más tagállamaiból, Ausztráliából, vagy az Egyesült Államokból importálják.

A termékek fő alkotóelemét jelentő növényi olajok – a szappanok kivételével – mind hideg sajtolással készülnek, hiszen csakis így nem sérülnek a növényekben található értékes vitaminok, a bőr öregedését lassító, sejtvédelmi funkciókat támogató hasznos összetevők, és az esszenciális zsírsavak. A Herbsgarden boszorkánykonyhájában – mely persze egy minden higiéniai és minőségi elvárásnak megfelelő csúcstechnológiás labor – tökéletes minőségbiztosítás mellett több mint 100 növénnyel dolgoznak jelenleg. A termékek szintetikus szerek felhasználása nélkül készülnek, így minőségüket nem korlátlan ideig őrzik meg, viszont cserébe felszívódásukkal hosszú távon erősítik a bőrszerkezetet, egészséges ragyogást és fiatalos rugalmasságot biztosítva. Azt már ugye mondanunk sem kell, hogy semmilyen állatkísérlet sem történik a termékfejlesztés során. A magukra igényes, környezet- és egészségtudatos fogyasztók számos rendezvényen, kiállításon és termékbemutatón személyesen is megismerkedhetnek a Herbsgarden termékekkel, illetve a webshopból is választhatnak, ahol 30 napos visszavásárlási garancia is bizonyítja, hogy a csapat hisz a márkájában és annak magas minőségében.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.