Gyermekjátékok: top 5 könnyed nyári elkészítenivaló

Strandolás és labdajáték után…

Ha kifogytunk az ötletekből, mi mindent lehetne még játszani, válogassunk az alábbi egyszerű, de nagyszerű gyermekjátékok közül. Saját kezűleg elkészíthetőek, ráadásul remek mókát ígérnek.

Akár a nyári meleg teszi lehetetlenné, hogy sok időt töltsünk a szabadban – ha a strandot már megjártuk -, akár az eső, szükségünk lehet néhány tippre, pontosabban érdekes gyermekjátékra, amivel a lurkókat aktívvá tehetjük. Ráadásul anélkül, hogy jelentős összeget költenénk a szórakoztatásukra.

Íme néhány ötlet, mellyel saját készítésű gyermekjátékot varázsolhatunk rövid idő alatt – nem beszélve arról, hogy a barkácsolás leköti a csemete figyelmét.

1. Egyszerű, mégis ritkán jut eszünkbe a ruhafestés. A megfelelő festék-készlet segítségével elhasznált vagy valóban új ötletre váró pólókat pingálhatunk, a lurkó nagy örömére.

2. Gyöngyfűzés: a gyöngyökkel való bíbelődés hosszú időre leköti a csemetét, elgondolkodtató és ügyességre ösztönző gyermekjáték. A gyöngyöket azonban nemcsak fűzni lehet, hanem rakosgatni is – erre a célra többféle készletet is találunk a boltokban. Kislányunk, kisfiunk kitűnően elszórakozhat azzal, hogy különféle tárgyakat, állatokat, épületeket rak ki belőlük. Kreatív gyermekjáték.

3. Stencil készítés: ha jól sikerülnek, akár ajtódísz is lehet belőlük. A gyermekbarát stencilek segítségével változatos, mutatós mintákat alkothat a lurkó, akinek külön sikerélményt jelent majd a szép formák létrehozása.

4. Halak a zsákban: rendkívül egyszerű, mégis szórakoztató gyermekjáték a „saját kis akvárium”. Elkészítéséhez nem kell más, csak kis zacskók, zsinór, műanyag halacskák és víz. Több ilyet is csinálhatunk egymás után, valóban jó móka!

A tárolás azért történjen körültekintően, lehetőleg egy lavórban vagy műanyag vödörben tartsuk a kész „akváriumokat”.

5.Apró akasztók készítése: a csemete energiáját kitűnően leköthetjük azzal, hogy személyre szabott apróságokat barkácsolunk vele – legyen az poggyászcímke vagy kulcstartónak való. Fonalak, gyöngyök, apró állatkák szükségesek hozzá, no meg ami még éppen eszünkbe jut.

Jó szórakozást!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.