Gyermekhospice ház épül Romonyán

Mérföldkőhöz érkezett a Szemem Fénye Alapítvány, a gyermekhospice mozgalom hazai alapítója. Régi álma válik most valóra az új, nemzetközi színvonalú gyermekhospice ház megépítésével. Július 30-án, 11 órakor, Romonyán, a meghívott elöljáróságokkal, ünnepélyes keretek között az alapkőletételre is sor került.

Az romonyai új gyermekhospice ház egy több mint 20 ezer négyzetméteres telken, festői környezetben épül, s egy 1700 négyzetméteres alapterületű, pillangó alakú épületegyüttes lesz.

Az ünnepélyes alapkőletételre elfogadta a meghívást Dr. Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár, aki az alapítvány küldetésének régi pártfogójaként egy rövid beszéd után az időkapszula és az alapkő elhelyezésében segédkezett.

Hoppál Péter; Herman József

Gyura Barbara, a Szemem Fénye Alapítvány elnökének köszöntője mellett, Romonya polgármesterének, Herman Józsefnek szavait is meghallgathatta a közönség.

Az esemény fővédnöke Dr. Herczegh Anita, Magyarország köztársasági elnökének felesége, aki hivatali elfoglaltságai miatt személyesen ugyan nem tudott részt venni az eseményen, ám az alapítvány és a gyermekhospice küldetését folyamatosan követi.

A beszédek után bemutatásra került a Pillangó Ház 3D-s látványterve és makettje, melyről bővebb információt is megosztottak a jelenlévőkkel az illetékesek. Az ünnepélyes megnyitó és az alapkő letétele után az alapítvány fogadással egybekötött beszélgetésre invitálta a jelenlévőket.

 

Forrás: