Gyereknap – 2-5000 forintot költünk programokra, ajándékokra

Gyereknap alkalmával a tárgyi ajándékozás a legnépszerűbb, amit az olyan élményajándékok követnek, mint a fagyizás, a gyereknapi tematikus programok, majd a kirándulás, vagy állatkerti és játszóházi látogatás.

A programlista végén szerepel a moziba, színházba menés és a kerékpározás. A programokra és az ajándékokra a megkérdezett szülők 27 százaléka 2-5000 forint között költ, de 19% 5-7500 forintot is kiad, közel ennyien akár 10000 forintot is elköltenek, sőt 23% 10 és 20 ezer forint közötti összegből gazdálkodik ezen a napon. A gyereknapi ajándékok között továbbra is a játékok a legnépszerűbbek, majd a könyv és az édesség következik, de sokan lepik meg a gyereküket kedvenc ételükkel is. Sportszereket és ruhát a szülők 15 százaléka készül adni gyerekének.

A lengyeleknél kiemelkedőbb a gyereknap, mint nálunk

Az átlagos vásárlói kosár Magyarországon játékokból 5000 forint” – mondta Borhi János, a Formatex ügyvezetője. – “Nálunk idén az X Shot és a Hidroforce vízipisztolyok, a Soy Luna ékszerek és görkorcsolyák, a Glitza csillámtetoválások, a Peonza pörgentyűs játék, a BOPO lehúzható körömlakk és a nyári szabadtéri játékok lesznek várhatóan a legkedveltebb gyereknapi játékok. Míg itthon a húsvéti játék költések mellett szinte eltörpül a gyereknapi bevétel, addig Lengyelországban akár a húsvéti vásárlások ötszörösére is felszökik a forgalom, általában a televízióban reklámozott termékek a legnépszerűbbek, az átlagos kosár érték 3500-4000 forintnak megfelelő zloty (50 PLN). A Formatex megduplázta éves forgalmát Lengyelországban 2015-ről 2016-ra és idén is hasonló növekedést tervez, mely a kiváló üzleti stratégiának, a megfelelő játékválasztásnak és olyan kulcs partnereknek is köszönhető, mint a Smyk és Biedronka bolthálózat” – tette hozzá Borhi János.

Továbbra is az ügyességi és sport, valamint az építőjátékokat venne a legtöbb szülő

A 700 fő részvételével készült Formatex felmérés idén is az ügyességi és sport játékokat, valamint az építőjátékokat hozta ki legkedveltebb gyereknapi játék ajándékként, melyeket a szülők negyven százaléka szívesen adna gyerekének. A válaszolók harmada táblás játékot vagy kézműves és barkácsjátékot vásárolna gyermekének, ötödük pedig babás és állatos szerepjátékkal okozna meglepetést, 17% vízi nyári sportjátékot venne, 11% kártyajátékot és csak elenyésző, 5 százalék alatt van azoknak a szülőknek az aránya, akik kütyüket, vagy távirányítós termékeket vennének gyereknapra.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.