Gyerekbarát otthon – stílusosan

Funkcionális, stílusos és egyben gyermekbarát otthonra vágyik? Hogy kivitelezhető ez? Gondolnánk, hogy a legkönnyebben úgy, ha szépen megvárjuk, amíg a csemeték megnőnek és elköltöznek.

Persze ez csak vicc. Egy kis utánajárással igenis lehet apró gyermekek mellett is szép és stílusos otthonunk.

A Spektrum Home most Candice Olson lakberendező ötletei alapján összeszedett pár tippet, amelyek segíthetnek ebben.

Olyan anyagokból kell kialakítani a berendezést, amelyek nagyon tartósak. Igazából az „elpusztíthatatlan” szó lenne a megfelelő meghatározás, hiszen törés-biztos, szilánkmentes, ellenálló, edzett, kőkemény, megerősített és vasalt dolgokra van szükségünk. Természetesen mindez a gyermek(ek) életkorától és a berendezésre váró szobától is függ, de a lényeg az, hogy megoldható.

A stílusos és egyben gyermekbarát otthon kialakítását azzal a helységgel kezdjük, amelyet a család a leggyakrabban használ. Mindennek, ami a szobában van, állnia kell a gyerekostromot, ezért fontoljuk meg az itt alkalmazandó anyagokat, tárgyakat. A sötét színek jobban elrejtik a foltokat és a mintás textilek is hasznosabbak a világosabb színű szövettípusoknál. Ha mégis ragaszkodnánk a világos színű anyagok használatához, keressük meg a lehető legellenállóbbat.

Nyilvánvaló, hogy egy üveg dohányzóasztal, hegyes sarkokkal nem megfelelő választás egy kisgyerekes család számára. Érdemes kerülni az üveget minden téren, mivel az apró ujjlenyomatok mindig szem előtt lesznek. Helyette szerezzünk be akár egy nagy bőr puffot, ami dohányzóasztalként funkcionálhat. Tudunk rá pakolni, könnyen törölhető és puha széle van.

gyerekbarat es stilusos otthon

A gyerekek nyomában mindig irdatlan mennyiségű játék és egyéb elrakásra váró tárgy marad. Éppen ezért, ha tudunk, szerezzünk be tárhellyel rendelkező dohányzóasztalokat, kicsi, kocka alakú ülőbútorokat. A játékokat a szoba részévé is tehetjük kosarak, padok, dobozok, stb. segítségével.

A gyerekek leginkább a földön játszanak, úgyhogy érdemes megfontolni egy kényelmes, vastag szőnyeg elhelyezését is. Gondoskodjunk róla, hogy az anyaga puha és tartós legyen, valahol a közepes és a sötét közötti szín között, mivel gyakorlatilag elkerülhetetlen, hogy egy s más kilöttyenjen.

Ha a gyermek hálószobáját vagy egy új babaszobát tervezzük, rengeteg vagány ötletet bevethetünk. Sokféle praktikus és stílusos bútordarabot gyártanak kifejezetten gyerekeknek, amelyek ráadásul tartósak, vagy átalakíthatók, ahogy nő a gyerek. Ezeket a befektetést például érdemes megfontolni.

Lényeg az, hogy nem kell várnunk a stílusos lakásra addig, amíg gyermekeink felnőtté válnak, csak meg kell keresni a rendelkezésünkre álló legerősebb és legtartósabb anyagokat, lehetőleg sötét színben. Aztán begyűjteni az elismerő pillantásokat.

Forrás: https://napidoktor.hu/index