Gyenge hidegfront érkezik

Északnyugaton, nyugaton megvastagszik a felhőzet, ott zápor, zivatar is előfordulhat, másutt derült vagy fátyolfelhős lesz az ég.

Az Észak-Dunántúlon egyre több helyen megerősödik az északnyugati szél, de zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A hajnali órákra általában 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Egy gyenge, fokozatosan feloszló hidegfront halad át térségünk felett, amely számottevő lehűlést nem eredményez, de a labilissá váló légkörben több helyen záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

Pollenjelentés
A hét elejéhez hasonló marad a pollenterhelés a következő napokban is. A pázsitfűfélék virágporának koncentrációja országszerte az alacsony-közepes tartományban alakulhat, a csalánféléké leginkább közepes, helyenként magas szintet érhet el. Az útifű, a libatopfélék és a kenderfélék virágporának koncentrációja leginkább alacsony, esetenként elérheti a közepes szintet, a lóromé továbbra is alacsony. A kevésbé jelentős allergének közül a szelídgesztenye, a hárs, a fenyőfélék, a fészkesvirágzatúak, illetve az ernyősvirágzatúak pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is leginkább a magas-nagyon magas tartományban lesz.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.