Gomolyfelhős, napos időnk lesz ma

Napközben a Dunántúlon és középső területeken gomolyfelhős, napos idő várható, a Tiszántúlon alig lesz felhő, csapadék sehol sem lesz.

Gomolyfelhős szép idő

Az északi szél a Dunától keletre megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 9 és 16 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben kissé hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

A hazánk fölött áthaladó hidegfront ma már elhagyja térségünket, mögötte pár fokkal hűvösebb levegő áramlik fölénk, és a szél is mérséklődik. Ezek a hatások a vegetatív idegrendszerünket paraszimpatikus irányba tolják el, ezért csökken a szervezet energiaforgalma, alapanyagcseréje, lassul a légzés és a keringés, valamint az izomtevékenység is a legszükségesebbre csökken le. Emiatt kedvetlenebbek, restebbek leszünk.

napos_reggel

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Sok napsütésre, többnyire kevés gomoly-, illetve az időszak végén több fátyolfelhőre, száraz időre számíthatunk.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban többnyire 8 és 17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 30 fok között alakul.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. augusztus 29. 23,6 °C +4,8 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 36,7 °C (1992) legalacsonyabb hőmérséklet: 5,1 °C (1926)

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.