Fülledt idő többfelé záporral, zivatarral

Változó felhőzet (erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett magasszintű felhőzet is), többórás napsütés várható. Többfelé kell záporra, zivatarra számítani, amelyet helyenként felhőszakadás is kísérhet.

Az északkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 24 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között alakul

A hőmérsékletben nem várható változás, de ismét többfelé kell záporok miatt párás levegőre, fülledt időre számítani. A fokozott verejtékezés miatt igyunk több folyadékot, lehetőleg vizet, teát, fogyasszunk lédús gyümölcsöket, dinnyét.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja elsősorban az Alföld középső területein és a Dunántúl déli részén érhet el magas szintet. A csalánfélék virágpora továbbra is jellemzően magas koncentrációban lesz jelen. Helyenként közepes szintet érhet el az üröm, az útifű, a libatopfélék és a kenderfélék virágporának mennyisége is. A pázsitfűfélék, valamint a lórom pollenkoncentrációja valószínűleg alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé eléri a magas – nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu