Frontmentes, nagyrészt derült, száraz idő várható

Nagyrészt derült, száraz idő várható, hajnalban délnyugaton, napközben néhol lehet csupán kevés felhő.

Száraz napos nyárvégi idő

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. A kellemesen meleg, napos, száraz időben érdemes minél több időt a szabadban tölteni. Még több helyen erős lesz az ultraibolya sugárzás.

A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben lesz a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26 és 29 fok között várható.

felhos_ido1

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Az időszak nagy részében napos, száraz időre számíthatunk kevés felhővel, majd vasárnap délutántól nyugat felől növekedni kezd a felhőzet, és hétfőn már erősen felhős vagy borult idő valószínű, és többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) hétfőn az ország területének 40 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak első felében általában 8 és 14 fok között alakul, majd hétfőre 14, 19 fokig emelkedik. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 26 és 31 fok között várható, majd az időszak végére 20, 27 fokig csökken.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. augusztus 30. 22,7 °C +4,2 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 35,7 °C (1992) legalacsonyabb hőmérséklet: 5,3 °C (1947)

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.