Frontmentes idő kisebb havazásokkal, széllel

Eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd észak, északkelet felől szakadozik a felhőzet, de délnyugaton estig borult marad az ég. Délnyugaton, délen szórványosan kisebb havazás továbbra is lehet.

Az északkeleti, északi szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik, északkeleten, illetve délnyugaton néhol hófúvás előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -11 fok között valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben -15 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -4 fok között alakul.

Front ugyan nincs felettünk, de hazánk déli vidékei fölé a magasban enyhe levegő érkezik, emiatt főként ott az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti tünetek tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás jelentkezhet, de akár ingerlékenyebbekké is válhatunk.

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, de szerdán délnyugaton, délen több felhő valószínű, és helyenként hószállingózás még előfordulhat, illetve szombaton foltokban tartósan megmaradhat a zúzmarás köd.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -13 fok között alakul, de a vastag hóval borított tájakon -14, -20 fok valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -1 és -8 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2017. január 15. 0,2 °C +0,1 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 11,9 °C (2011) legalacsonyabb hőmérséklet: -21,3 °C (1960)

Forrás: met.hu