Zsémbes öregasszonyok, boldog öregemberek

Egy új tanulmány szerint az öregedés nem mindenki számára örömteli perspektíva, de a férfiak sokkal jobban kezelik az idő múlását, mint a nők.

A férfiak számára a nyugdíjazás véget vet a taposómalomnak, a nők azonban gyakran úgy érzik, hogy kezdetét veszi a szenvedés és a magány.

Sir Michael Marmot professzor úgy véli, a nők azért is egyre boldogtalanná váltak a kor előrehaladtával, mert túlélték a férjüket, gyermekeik pedig felnőttek és elköltöztek. ?Az idősebb nők nagyobb valószínűséggel élnek magányosan, mert a férfiak korábban halnak meg? ? idézte a kutatót a The Daily Mail napilap.12998Ráadásul a beteg hozzátartozók ápolása még inkább tetézi a fájdalmat. ?Azok, akik gondozzák partnerüket, több időt töltenek az ápolással, és rosszabb az életminőségük, mint azoknak, akik más embereket ápolnak? ? áll a tanulmányban.

Az Angol Longitudinális Öregedési Felmérés kutatói által készített tanulmányból az derült ki, hogy a 65 éven felüli férfiak ezzel szemben boldogabb életet élnek, mint a fiatalabb férfiak. Ennek valószínűleg az az oka, hogy nem kell minden nap dolgozniuk, így több idejük marad hobbijukra, és több időt tölthetnek családjukkal és barátaikkal.

Forrás: