VV Anett mint Babaarc

Az úgynevezett babarc szindróma, ami egy hajhullással kapcsolatos betegség egyre nagyobb nyilvánosságot kap. A Való Világból ismert Béres Anett is ettől szenvedett, míg Dr. Mantse Tamás segítségét nem kérte.

A 21.században a Tringluar Alopecia, azaz babaarc az európai, fehér bőrű nők 50%-át érinti, amely elég gyakori, de ez a szám az  afro-amerikai nők  esetében 90% . Ez az úgynevezett babaarc mindig magas homlokkal jár, amihez társulhat halántéki hajritkulás is. Ez lehet egy teljes kopasz terület, ahol nincsenek hajhagymák, vagy ami gyakoribb, hogy háromszög alakban megritkul haj a területen. Innen az angol elnevezés is.

Hogyan is néz ez ki?

Születésünkkor elég magasan a van hajvonalunk, ami azt eredményezi, hogy magas lesz a homlokunk is. Ha öt éves kor után és felnőtt korban is ezt a formát veszi fel hajunk vonala, akkor hívják a szakemberek Tringluar Alopecia-nek a rendellenességet. Ezen a területen nagyon pici két miniméteres úgynevezett babahajak, vagy hajhagymák teljes hiánya is felfedezhető. Mivel ez egy rendellenesség csak a hajátültetés lehet a megoldás.

A halántéki hajritkulás minden esetben veleszületett rendellenesség, és ezen a területen később sem nő a haj, csak a koponya növekedésével változik a hajas terület. A rendellenesség okét nem ismerjük, ezért is az egyetlen megoldás a hajátültetés. A nők általában szégyellik a problémát, és sok esetben nem is tudják, hogy van rá megoldás. Egyre több nő vállalkozik azonban a beavatkozásokra, köztük VV Anett is, aki Dr. Mantse Tamás hajátültetési specialista segítségét kérte.

A beavatkozásról

Mantse doktor hajátültetési módszer úttörőnek bizonyult. A bevett módszerek alkalmával nagyon pici hegek maradnak, arról nem is beszélve, hogy a koponya hátsó úgynevezett patkórészről vett hajhagymákhoz le kell borotválni az adott területet. Mantse doktor egyedülálló módon nem borotválja le a hajat, hanem annak teljes hosszúságával dolgozik. A látványosabb és rövidebb idő alatt elért változásnak az ára a megkétszereződött közel nyolc órás beavatkozás, hiszen a hosszú hajjal sokkal nehezebb dolgozni.

Anett mindig takargatta…

VV Anett is ezt a megoldást választotta, mert nem szerette volna a saját hosszú haját levágatni. A Való Világ villa egykori lakója egyébként mindig szenvedett ettől a rendellenességtől. Zavarta, hogy az említett háromszög vonalban a halántékánál egyáltalán nincs haja. Ennek elfedésére fufrut növesztett, hajpántokat hordott és csak akkor fogta össze a haját, ha el tudta takarni az üres foltokat.

A beavatkozásra négy hónappal ezelőtt került sor és azóta az üres területre a koponya hátsó részéről átültetett hajhagymák már szépen növekednek, saját életet élnek. Az altatás nélkül végzett beavatkozás nem okozott fájdalmat. Az érzéstelenítő injekció után Anettnek nem volt más dolga, mint várni, hogy Mantse doktor elkészüljön. Szerencsére a beavatkozás maradandó és kitart a páciens élete végéig.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.