Szúrjunk ki a cigivel – leszokás akupunktúrával

Dr. Farkas Ilona akupunktőr elmondta a Csak csajok műsorában, hogyan lehet leszokni a dohányzásról az akupunktúra segítségével.

Az akupunktúra meghatározott területeken történő bőrfelszíni szúrást jelent. A különböző pontok ingerlése a Hagyományos Kínai Orvoslás egyik szakterületeként vált ismertté. Az akupunktúrás kezelés lényege, hogy a test meghatározott pontjaiba tűket szúrunk, amikkel különböző mozdulatokat végzünk.

Kizárólag a tű kerül a testbe, semmiféle gyógyszert vagy vegyi anyagot nem tartalmaz. A kezelt pontok egy összefüggő csatornahálózaton, az úgynevezett meridiánrendszeren helyezkednek el. A keleti elmélet szerint ezekben a csatornákban kering az életenergia, melynek kiegyensúlyozott, szabad, akadálymentes áramlása biztosítja a szervek, szövetek megfelelő táplálását.

Leszoktat a dohányzásról?

„A nikotin egy addiktív szer, úgy érzem, hogy stresszt old.” – kezdi Dr. Farkas Ilona akupunktőr – „Csökkenti a szorongást és örömérzet fokozással jár.” A szervezetben dopamin szabadul fel, ami ezeket az érzéseket okozza, más mellékhatással együtt.

A dohányzásról való leszokásban is használják kiegészítő kezelésként az akupunktúrát. A hangsúly a segítség szón van, elhatározás nélkül nem lehet leszokni a dohányzásról. Az akupunktúra abban segít, hogy lökést ad az adott meridiánokon keresztül a leszokáshoz, vagyis csökkenti a cigaretta utáni vágyat.

A kezelés során megnyitják az orvosok azokat a meridiánokat, ahol a tüdő energiája sérült. Ehhez a kézen és lábon szúrnak meg. Végre kell hajtani még a szúrást a szervezet megtisztításához a fejen is.

„A módszer a pótcselekvés leépítésébe, a függőség érzésének a kiiktatásában segít.” – magyarázza Farkas doktornő. A hosszú évek megszokása nagy úr, és nem mindenki tudja ezt a függőséget megszűntetni segítség nélkül.

Forrás: