Simogató babamasszázs

A baba masszázs nem csak a baba-mama közti kapcsolatot segíti elő, hanem használhat a hasfájás és az alvásproblémák ellen is. Kalovits-Ruzsonyi Ágnes beszélt a technikáról a Csak csajok műsorában.

A rendszeres masszázs segít a babának feldolgozni születése emlékeit, elmulasztani esetleges fájdalmait. Emellett kedvezően befolyásolja a szülő-gyermek kapcsolatot. Sokat hangsúlyozzuk, hogy milyen fontos a baba-mama viszony, de ne feledjük, hogy az apuka is masszírozhat.

„Elsődlegesen azért szoktuk ajánlani, hogy a szülő-gyermek kapcsolatot erősítse.” – kezdi Kalovits-Ruzsonyi Ágnes babamasszázs oktató – „Itt érdemes az apukákat is bevonni. Nagyon sokan arról beszélnek csak, hogy a baba és a mama kapcsolata kell erősödjön, de ott vannak az édesapák is.”

Mire jó pontosan?

A masszázs fejleszti a baba kapcsolatteremtő képességét, erősíti az immunrendszert és a stressz elleni védelmet. Enyhíti az allergiás tüneteket, a felpuffadást, a hasfájást. Ezen kívül erősíti a bőrszöveteket, az izomzatot, javítja a mozgáskoordinációt.

A babamasszázs többnyire lágy, puha, de határozott simító mozdulatokból áll, de felfedezhetjük benne a svéd és az indiai masszázs elemeit is. Ha az orvos kifejezetten nem tiltja, 7-8 hónapon át naponta 10-15 percet masszírozhatjuk a babát. Utána már nem olyan fontos, mert ekkor a kicsi már magától is eleget mozog.

A babamasszázs menete

Mindenek előtt meg kell teremteni a megfelelő légkört, és el kell érni, hogy a baba ránk figyeljen. Ki kell zárni minden egyéb zajt, hangot, ne menjen a televízió, ne csináljunk más közben. Fontos, hogy mindig a szív irányába masszírozzunk.

A szakértő azt javasolja, hogy fentről kezdjük a masszázst. Nyomkodjuk meg a fülét, arcát. Ez után meggyúrjuk a vállát, kezeit. Nagyon fontos, hogy az óramutató járásával megegyező irányban simogassuk a pici hasát. A masszázshoz általában hozzátartozik a babatorna is.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.