Mi fán terem az egészséges bugyi?

Az alsóneműk méretükben, anyagukban, formájukban mind az adott kor divatát követik, ám a divat nem mindig őrzi meg egészségünket.

Amikor bugyit választunk, nem gondoljuk, hogy akár egészségügyi problémákat is okozhatunk magunknak egy-egy szexi darabbal. Dr. Cseh Erika nőgyógyász szakértő beszélt a Csak csajokban arról, hogy milyen egészségügyi gondokat okozhat egy rosszul megválasztott bugyi és mely típusú bugyik viselete ajánlott egészségügyi szempontból.

A megfelelő fehérnemű kiválasztásánál fontos a következő pontokon végigmennünk:

– a fehérnemű mérete:

Mind a túl nagy, mind pedig a túl kicsi alsónemű okozhat problémát. A túl nagy fehérnemű összegyűrődhet és ezáltal esetleg kidörzsölheti a bőrfelületet. A szűk bugyik is irritációt okozhatnak a szeméremtesten. Érdemes vásárlás előtt magunkhoz próbálni a kiválasztott fehérnemű méretét, így megóvhatjuk magunkat a méretproblémák okozta későbbi egészségügyi gondoktól.

– a fehérnemű anyaga:

Dr. Cseh Erika a fehérnemű esztétikuma elé helyezi annak anyagát. Mindenképpen a természetes anyagokból, pamutból készült alsóneműket ajánlja. A csipke és egyéb műszálas fehérneműk szintén irritációt okozhatnak, mindemellett kellemetlen nőgyógyászati problémákat okozhatnak (pl.: hüvelyi folyás, candida)

– a fehérnemű formája:

A szűkebb, tanga fazonok manapság igen népszerűek, hiszen a testhez simuló lenge ruhadarabokban is észrevétlen marad. Ez a forma azonban a hüvelyi folyások táptalaja lehet. A tanga vékony pántja megteremti a hidat, hogy a végbél felől eljussanak a kórokozók a hüvelybe. Fontos hangsúlyozni, hogy nem mindenkinek okoz nőgyógyászati problémát ez a forma.

Ezen kívül szakértőnk arra is felhívja a figyelmet, hogy ne használjunk minden nap tisztasági betétet, mert a tangához hasonlóan a hüvely és a végbél közötti rész nagyobb eséllyel ér egymáshoz, ami candida és egyéb nőgyógyászati betegségek kialakulásához vezethet.

Akkor most bugyival vagy bugyi nélkül?

Ha ennyi ponton kell végigmenni, hogy kiválasszuk a megfelelő fehérneműt, akkor felmerülhet a kérdés, hogy egyáltalán érdemes-e hordani bugyit? A válasz egyértelműen igen, az alsónemű válogatással érdemes pepecselni. Fontos a fehérnemű viselete, hogy megóvjuk egészségünket és nem mellesleg kivédjük a hirtelen feltámadt szelet, esetleg egy pimasz fotós mesterkedéseit. Meztelenül aludni sem annyira egészséges, ugyanis ilyenkor baktériumok kerülhetnek a hüvelybe.

Forrás: