Mi az a Súlyőrség?

A Súlyőrség diétás módszer lényege, hogy az egyes ételekhez pontokat rendelünk. A testsúlyunktól függ, hogy nap hány pont lehet a felső határértékünk. Antal Emese dietetikus mesélt a módszer lényegéről.

A sorozatkedvelőknek a Súlyőrség kifejezés ismerős lehet. A Szex és New York egyik főhőse Miranda próbált megszabadulni a terhesség alatt felszedett plusz kilóktól. A módszer nem kitaláció egy létező programról van szó. Itt nem csodamódszerről van szó, nem is villámdiétáról, hanem hosszabb, de kifizetődő folyamatról.

„Ami egy nagy pozitívum, hogy aki belekezd a diétába az bármennyit ehet, nincs tiltólista.” – magyarázza Antal Emese dietetikus – „Meghatározták, hogy különböző életkornak és testtömegnek mennyi az a pontmennyiség, amit el kell fogyasztani.”

A Súlyőrség nevű diétás módszer lényege, hogy az egyes ételekhez pontokat rendelünk. A ponthatárokat érdemes betartani, mert ha kevesebbet eszünk éhen maradunk, ha viszont többet nem ér semmit a diéta. A testsúlyunktól függ, hogy nap hány pont lehet a felső határértékünk.

A napi pontértékek a következők

68 kg alatt – 18-25 pont

68-79 kg – 20-27 pont

79-90 kg – 22-29 pont

90-102 kg – 24-31 pont

102-113 kg – 26-33 pont

113 kg felett – 28-35 pont

Forrás: