Kajeputolaj a nátha ellen

Lévai Tímea aranyasszony a nátha, megfázás legújabb természetes gyógymódjáról az úgynevezett kajeputolajról beszélt a Csak csajok műsorában

A nátha tehát közel sem olyan veszélyes, mint egy influenza, de nagyon kellemetlen tüneteket tud okozni. Nem csoda, ha mindent megteszünk annak érdekében, hogy elkerüljük. Sajnos ez nem mindig megoldható. Ekkor azért teszünk meg mindent, hogy minél hamarabb meggyógyuljunk, hogy enyhítsük a tüneteket.

A természetes gyógymódokról

Ilyenkor vagyonokat költünk a patikában különböző orrtisztító, köhögés elleni és más szintetikus gyógyszerekre, amelyek néha majdnem annyit ártanak, mint amennyi hasznuk van. Ezzel szemben gyakran elfeledkezünk a természetes gyógymódokról.

Ekkor kerülnek el a gyömbér-, csipkebogyó-, kamillateák, a kakukkfüves fürdő, a mézes fokhagymás csodapép. Vagy alkalmazhatjuk a legújabb „csodaszert” a kajeputolajat.

Mi az a kajeputolaj?

A kajeputolajat a mirtuszfélék családjába tartozó ezüstös kajeputfa vagy ezüstös hangamirtusz friss leveleiből vízgőz-desztillációval állítják elő. Az olaj illata az eukaliptuszra emlékeztet, gyulladás- és fájdalomcsillapító, valamint nyákoldó és rovarriasztó hatású.

A kajeputolaj használata

Leggyakrabban légúti fertőzések, felfázás, ízületi fájdalmak kezelésére alkalmazzák. Használhatjuk inhalálva, bedörzsölve, fürdőolajként, aromalámpából párologtatva is. Lévai Tímea is masszázsolajként, fürdőolajként ajánlja. A kajeputolajat, mint, ahogy a többi illóolajat is társítva érdemes használni, nem csak magában. Lehet alkalmazni hozzá fenyőolajat, narancsvirágot, bele lehet keverni jó minőségű mézbe.

A megfázás vagy meghűlés – más néven heveny orr-garatgyulladás, nátha – a felső légutak vírusos fertőzése. A betegség főként az orr, a torok és a tüdő nyálkahártyáját támadja. A náthát okozó vírusok nem jutnak be a tüdőbe, csupán felső légúti tüneteket okoznak. A nátha leggyakoribb kórokozója a rhinovírus. De ettől függetlenül náthát százhúsznál is többféle vírus okozhat.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.