Gyógyíthatatlan tripper?

Dr. Csermely Gyula szülész-nőgyógyász a tripper vagyis a gonorrhoea nevű nemi betegségről és annak gyógyításával kapcsolatos kérdésekről beszélt a Csak csajok műsorában

A tripper más néven kankó, hivatalosan gonorrhoea egy „klasszikus” nemi betegség.  A bakteriális fertőzés terjedése legtöbbször szexuális érintkezéssel zajlik, de anyáról gyermekre is átterjedhet a méhlepényen keresztül. A gonorrhoeát hüvelyi, orális vagy anális szexuális aktus révén lehet elkapni, ha apartner fertőzött. A tünetek a nemi aktus után általában 3-5 nappal jelentkeznek.

Tünetek nőknél
– a hüvelyváladék színes, szaga, mennyisége megváltozik – menstruációtól független vérzés vagy erősebb menstruáció – vizeléskor égő érzés – alhasi fájdalom vagy kellemetlen érzés lehetséges

A fertőzés a nemi szervek és a húgyutak gyulladását okozza. Tünetei férfiaknál sokkal szembetűnőbbe, mert gennyes, piszkosfehér váladék ürül a húgycsőnyílásból. A húgyutak gyulladása fájdalmas is lehet, vizelési nehézségeket is okozhat. A nők fertőzése nemritkán tünet nélkül folyik le, viszont – mivel nem tudnak betegségükről – könnyen tovább fertőzhetnek.

A WHO azonban egy nem túl jó hírt adott közzé a kankóval kapcsolatban. Arról lehet szó, hogy a trippert nem tudjuk majd gyógyítani. Dr. Csermely Gyula szülész-nőgyógyász szerint arról van szó, hogy a kankó gyógyítására használt penicilinre a fertőzés kezd „immunissá válni”.

Ekkor váltottak az orvosok egy másik antibiotikumra és úgy tűnik, hogy erre a gyógyszerre sem reagál már a betegség. Van persze megoldás. Ami nem más mint a korszerűbb gyógyszerek kifejlesztése.

Tünetek férfiaknál
– vizeléskor égő érzés – folyás a húgycsőből – heretáji fájdalom vagy kellemetlen érzés lehetséges

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.