Ehetünk a narancsbőr ellen?

Gyányi Ditta dietetikus szakértő szerint a narancsbőr ellen bár keveset, de tehetünk.

Számos olyan információról hallhatunk, miszerint vannak olyan ételek, amelyek csökkenthetik a narancsbőrt testünkön. Gyányi Ditta dietetikus szakértő szerint inkább úgy kell megközelíteni a narancsbőr kérdéskörét, hogyan táplálkozhatunk, hogy ne alakuljon ki. A dietetikus szakértő még hozzátette, hogy a különféle narancsbőr elleni krémek sem segíthetnek tartósan, mivel csupán 1-2 napra tüntetik el vagy teszik kevésbé láthatóvá a narancsbőrt. Még a hírességeknek is meggyűlik a baja a narancsbőrrel, ám van néhány egyszerű alapszabály amelyek betartásával pénztárcától függetlenül elköszönhetünk a karfiolos bőrfelületektől.

Mit NE együnk, ha nem szeretnénk narancsbőrt?

Nagyon fontos, hogy kerüljük a kész ételek fogyasztását, ahogyan a porlevesekét is. Ezek tele vannak tartósítószerekkel, mint ahogyan a legtöbb felvágott is, ezekből se fogyasszunk sokat.

Soha ne együnk egyszerre zsiradékot cukorral (ez a kombináció van a csokoládéban, fagylaltban, süteményekben és tortákban), mert a cukor lebontásához inzulin kell, ami pedig jelzést küld a szervezetnek a zsír tárolására.

Mit együnk, ha nem szeretnénk narancsbőrt?

Együnk sok nyers zöldséget, rost dús ételt, kerüljük a sót, cukrot, édességet, csokoládét, egyéb szénhidrátokat, alkoholt. Fogyasszunk telítetlen zsírsavakat (hidegen sajtolt olajak, magvak, tengeri hal) és C-vitamin, magnézium, jód és króm tartalmú élelmiszereket, melyek segítik a zsír lebontását.

Gyányi Ditta saját bevált módszere a sok folyadék, a napi min. 3-4 liter ajánlott azoknak, akik szeretnének megszabadulni a narancsbőrtől.

Ha azt szeretnénk, hogy ne alakuljon ki vagy kevésbé legyen látható a karfiolbőr, akkor mindenféleképpen sportoljunk. A legmegfelelőbbek a pulzusgyorsító mozgásformák, úgy, mint a futás vagy az úszás, de a jóga is segíthet az eltüntetésben. Fontos, hogy rendszeresen végezzük a mozgást.

Forrás: