Deutérium megvonással a tüdőrák ellen

Balog Krisztina dietetikus szaktanácsadóként segít a betegeknek, hogy az adott helyzetben hogyan és miként lehet alkalmazni a csökkentett deutérium tartalmú készítményt.

A tüdőrák a második leggyakoribb daganatos elváltozás a nyugati országokban és a legelső helyet foglalja el a halállal végződő daganatos megbetegedések között. A tüdőrákosok kb. 90%-a dohányzott vagy jelenleg is dohányzik. Azonban nem lehet megjósolni, hogy egy aktív dohányosban kialakul-e, és ha igen, mikor alakul ki tüdőrák.

A tüdőrák kialakulásának kockázata sokszorosa dohányosokban, szemben a nemdohányzókkal. A tüdőrák kockázata csökken a dohányzás abbahagyását követően, de még így is magasabb, mint azokban, akik soha nem dohányoztak. Erre a fontos információra hívja fel a figyelmet a dohányzásmentes világnap (idén november 17.-e).

Mi az a deutérium?

„A deutérium az egy úgynevezett nehéz hidrogén.” – magyarázza Balog Krisztina dietetikus – „A tömege kétszerese a hidrogénnek. A minket körülvevő folyadékokban mindben megtalálható. Ha ezt a deutériumot lecsökkentjük egy adott vízben, és ezt isszuk a szervezetünkben is lecsökken a deutérium szint. Ez a megváltozott közeg annyira megzavarja a daganatos sejteknek anyagcseréjét, hogy elpusztulnak és szaporodni sem tudnak.”

A kutatók megvizsgálták, hogy van-e hatása a deutériummegvonásnak a sejtek, az élő (növényi, állati, emberi) szervezetek élettani folyamataira. Az elmúlt húsz év során végzett ilyen irányú vizsgálataink sokoldalúan igazolták, hogy a deutérium-megvonás következtében számos folyamat másként zajlik le a különböző biológiai rendszerekben.

Az eredmények egyértelműen igazolják a természetben megtalálható deutérium kitüntetett szerepét a sejtekben lejátszódó folyamatok szabályozásában. Különböző típusú növény-, majd állatkísérleteket végeztünk, és megállapítottuk, hogy a deutérium-megvonás hatására gátolt lesz a sejtek osztódása, elpusztulnak a tumoros sejtek.

Hogyan használjuk

Alkalmazása nagyon egyszerű, könnyen beépíthető a mindennapjainkba. A legjobb, ha nem folyamatosan, hanem kúraszerűen alkalmazzuk. „Arra kell csak figyelni, hogy a teljes napi folyadékbevitel csökkentett deutérium tartalmú víz legyen.” – mondja Balog Krisztina dietetikus – „Másfél-két-két és fél litert meg kellene belőle inni naponta, ami egyébként rendes folyadékból is javasolt egy normál testtömegű felnőttnél.”

A tudományos kezelésekkel együtt, párhuzamosan lehet alkalmazni. Sugárkezelés vagy kemoterápia mellett is fogyasztható. Megelőzésként is javasolt a használata. Negyven éves kor fölött fokozottabb kockázat van arra, hogy kialakul tüdődaganat, a dohányosokról nem is beszélve.

Balog Krisztina dietetikus, szaktanácsadó, a HYD Kft. munkatársa. Szaktanácsadóként segít a betegeknek, hogy az adott helyzetben hogyan és miként lehet alkalmazni a csökkentett deutérium tartalmú készítményt.

https://napidoktor.hu/cikk/66.8945/Azonositottak-a-daganatos-elvaltozasok-elso-fazisat

Forrás: