Deutérium megvonás a leukémia ellen

A deutérium megvonással való rákgyógyítás illetve megelőzés már nem számít újdonságnak. Kutatások alapján a leukémiás betegek gyógyulásában is segíthet a nehézvíz megvonása.

A felnőtt ember szervezetének mintegy 60-70%-a víz. A vízmolekulák egy része a hidrogén- és az oxigénatomok mellett deutériumot is tartalmaz. A deutérium a hidrogénnek egy stabil változata. A deutériummal végzett kísérletek közös vonása az volt, hogy a nehézvíz hatását nagy feleslegben adagolva vizsgálták.

Ekkor derült ki az is, hogy a deutérium megvonásnak daganatellenes hatása van. Napjainkban a deutérium megvonás jelentősége a daganatos betegségek kezelésében és megelőzésében már szélesebb körben ismert és elfogadott.

A megvonás gyakorlatilag ellehetetleníti a sejtek működését. A beteg sejtek pedig rosszul reagálnak a megvonásra, leegyszerűsítve elpusztulnak. „Az a deutérium szintet ami jelen van, lecsökkentjük és ehhez minden sejtnek alkalmazkodnia kell.” – magyarázza Dr. Somlyai Gábor biológus. Az egészséges sejt tud alkalmazkodni a változáshoz, a daganatos pedig elpusztul. Mint kiderült a nehézvíz megvonása a leukémia ellen is alkalmazható.

Mi az a leukémia?

A leukémia más néven fehérvérűség a vérképző rendszer rosszindulatú megbetegedését jelenti. Ez akkor következik be, amikor a csontvelőben a vérsejtképzés folyamata rosszul szabályozódik, és korlátlan sejtburjánzás kezdődik el. Később a csontvelőből a kóros fehérvérsejtek a véráramba jutnak. Ennek következménye a fogékonyság a fertőzésekre. A vérlemezkék megfogyatkozása pedig vérzékenységhez vezet, általános tünet a vérszegénység.

Rák és deutérium

Somlyai doktor biológus évek óta kutatja már a dutérium megvonás és a rák kapcsolatát. „A leukémiánál két nagy csoportot lehet elkülöníteni. Az akut és a krónikus leukémiákat.” – magyarázza Somlyai doktor – „Az akut főleg gyerekeknél szokott jelentkezni.” Itt sajnos nem lehet megelőzésről beszélni, a kemoterápiás kezelést szokták alkalmazni. „A krónikus leukémia főleg az időseknél jelentkezik.” Ilyenkor másfajta protokollt követnek. Ilyenkor a beteg nem kap kezelést, mert így növelik az élettartamot.

A táplálkozás jelentősége

Nem lehet szó nélkül hagyni a táplálkozás és a daganatok kialakulása közötti összefüggéseket sem. Balogh Krisztina dietetikus szerint a daganatos betegségek kialakulásában körülbelül 35%-ban felelős a táplálkozás. Elsősorban az emésztőrendszeri daganatokat hozzák összefüggésbe a táplálkozással.

Ettől függetlenül érdemes a mindennapjainkban követni az egészséges táplálkozás alapfeltételeit. Ajánlott a sok zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű gabona és a kevés szénhidrát valamint zsírok fogyasztása.

Forrás: