Atlasz-terápia, hogy ne legyünk hátfájósak

Az atlasz-terápia leginkább a fej és a váll apró izmainak feszülését gyógyítja, de egyéb fájdalmakra is megoldást nyújthat. Tóth Zsigmond terapeuta segített megérteni a módszer lényegét.

Nagyon sokaknak nem agyi eredetű problémák okozzák a rendszeresen előforduló fejfájást, hanem a fej apró izmainak és a vállizmoknak a feszülése. Az atlasz terápia leginkább ezt a fejfájást gyógyítja. A más problémák megoldásával javítja a közérzetet.

„Az atlasz, vagyis a legfölső csigolyánk körüli inak és izmok nagyon be vannak feszülve és emiatt az atlasz kimozdíthatatlanul ki van fordulva majdnem minden embernél.” – kezdi Tóth Zsigmond gyógynövény-szakértő és atlasz-terapeuta a Csak csajok műsorában – „Ez az atlasz az, ami az egész izomtónusunkat egy rossz helyzetbe hozza.”

Ki gyógyulhat vele?

Az atlasz-módszerrel számtalan olyan embert lehet egyetlen egy kezeléssel részben vagy teljesen meggyógyítani, akiknek az orvostudomány érdemben nem tud segíteni. Ilyen például a gerincsérv, a térd és combnyak vagy a váll ízület komoly betegségei, az alzheimer kór, az epilepszia és a sclerosis multiplex, de a krónikus fejfájás alapvető és leghatásosabb alternatív, kockázat és mellékhatás mentes nagyon hatásos kezelési lehetősége.

A csámpásságot, X láb szindrómát is biztonságosan megszűnteti a legtöbb esetben, és a kezelést követően az egészséges lábboltozat 6-8 hónap alatt részben vagy teljesen a legtöbbször helyreáll. Sok betegség esetében akár egyetlen kezelés gyógyító hatással bír.

Hogyan csinálják?

A kezelés után a fej elforgathatósága azonnal jelentősen javul 20-30-50 %-kal akár. Ez a javulás is életünk végéig megmarad. A kezelés kockázat- és fájdalommentes, és körülbelül egy órát vesz igénybe. Ruha és cipő levétele nem szükséges hozzá. Egy speciális kézi és gépi hát-váll és nyaktájéki mechanikus és vibrációs masszázskombináció.

Forrás: