A Nagy Ő-re várva

Tényleg egyre kevesebb az esély megtalálni a párunkat és családot alapítani? Bús Tímea párkapcsolati szakértő arról mesélt, hogy ki milyen stratégiát vet be a cél érdekében.

Párkapcsolati szakértőnk nagy fába vágta a fejszéjét kutatást indít annak kiderítésére, vajon hogyan, milyen stratégiával hódítják meg kiszemeltjüket a nők és férfiak hazánkban. Mit néznek egy először a potenciális jelöltön? Milyen elvárásaik vannak egy randevúval kapcsolatban? Mit szeretnének az első találkozáskor tisztázni, hogyan haladnának tovább?

„A kutatás célja, hogy megtudjam, hogyan viszonyulnak a mai társadalomban egymáshoz a nők és a férfiak.” – magyarázza Bús Tímea párkapcsolati szakértő – „Azt tapasztalom, hogy nagyon kicsit a kép az ellenkező nemről, szerepekről”

Mindig csak várunk

Manapság gyakran csak várjuk, hogy betoppanjon az életünkbe a nagy Őt és nem teszünk érte semmit. Hiába ragaszkodunk a hagyományos keretekhez a „gyengéd férfi női kapcsolathoz” nem sikerül párt találni. „A férfiak nem tudnak udvarolni, a nők pedig ezt nem tudják fogadni.” – meséli Bús Tímea, aki a kutatásában számos kérdést tett fel.

A kérdések között van néhány az elképzelt jövőjükre vonatkozó, például hogy mikor szeretnének családot alapítani, hogy állnak a gyerek-kérdéshez. Ez az eredmény azért is érdekes lesz, mert a jelenlegi helyzetben mindenhonnan azt halljuk, milyen nehéz a családalapítás, egyre nehezebb a megélhetés, és többnyire nem halljuk, mit is gondolnak erről az érintettek – most itt a lehetőség kifejezni gondolataikat, érzéseiket.

Mit mutat meg a teszt

Most a válságos időkben lenne fontos az emberi kapcsolatokra nagyobb figyelmet fordítani, mert a biztos érzelmi háttér segít kilábalni egy-egy nehéz, olykor reménytelennek ítélt helyzetből. A tesztből az is kiderül majd, miként vélekednek az internetes és párkapcsolati irodákon keresztül való párkeresésről. Vajon mennyire nyitottak kipróbálni őket, tudnak-e élni az adott lehetőségekkel, vagy teljesen elzárkóznak esetleg a partnerkeresés efféle módozataitól? És ha elzárkóznak, vajon mi lehet ennek az oka.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.