A gyógygomba a cukorbetegségre is jó?

A gyógygomba-kivonatok segítettek stabilizálni a cukorbetegségem. Az aktív életet élő Berkes Péter beszélt a Csak csajok műsorában a betegségéről és hihetetlen „gyógyulásáról”.

Berkes Péter mindig nagyon aktív életet élt. Lótás-futás, politizálás, az ezzel járó stressz és a rendszertelen étkezés hozzátartozott a mindennapjaihoz. Tizenhét évvel ezelőtt drámai változás történt az életében. Szokás szerint úton volt, amikor autójában nagyon rosszul lett.

Verejtékezés, végtaggyengeség lépett fel nála, de amint jobban lett, figyelmen kívül hagyta ezeket, a tüneteket. A rosszullétek azonban megismétlődtek, ezért Péter orvoshoz fordult. Kiderült, hogy 1-es típusú cukorbeteg. A vérében 38mmol/l vércukor szintet állapítottak meg, amivel azonnal kórházba került.

A mindennapjait örökre megváltoztatta ez a betegség, és alapjaiban kellett átalakítania addigi életét.Meg kellett tanulni ezzel együtt élni. Át kellett állnom a rendszeres étkezésre, figyelnem kell a különböző ételek szénhidrát mennyiségét, és naponta ötször adom magamnak az inzulint. Ettől függetlenül nem tudtam olyan javulást elérni, amit szerettem volna, ráadásul a vércukor szintem is folyamatosan ingadozott.” – mesélte el a nyugdíjas politikus.

Péter folyamatosan kereste a megoldást, hogyan lehetne állapotában javulást elérni. Az Interneten talált rá Varga Gábor hatóanyag szakértő cikkeire, és a sok-sok betegtapasztalatra. A tudományos háttér és a felhasználók visszajelzései meggyőzték őt arról, hogy próbáljon ki természetes hatóanyagokat is egészsége érdekében.

„Amióta a gyógygomba-kivonatokat szedem, a vércukor-szintem stabilizálódott, sőt lejjebb is ment. Ami csodálatos, hogy a jelenlegi kontroll vizsgálatok eredményei szerint az ereimben korábban kialakul lerakódások eltűntek. Továbbá nem fáj a lábam, és jobban tudok sportolni. Sőt, annyira stabilak az értékeim, hogy egy hónapban egyszer még egy kis túrós csuszát is megengedhetek magamnak.” – mondta el boldogan Péter.

Varga Gábor hatóanyag kutatót arról kérdeztük, hogy a gyógygombák hogyan, milyen módon játszhatnak szerepet a szervezet egészséges működése érdekében. „Placebo kontrollált kettős vak kísérletben kimutatták, hogy egyes gyógygomba-kivonatok képesek az inzulin érzékenységet növelni. Ez azt jelenti, hogy elősegítik a szervezet egészséges működését és kóros állapot esetén vércukorszint csökkenést eredményezhetnek. Ilyen célokra a népgyógyászat is már évezredek óta használja ezeket a gyógygombákat. ” – mondta a szakértő.

VargaGabor

A cukorbetegség rombolja a szervezetet, tönkreteszi az érrendszert és azokat az őssejteket is, amelyek regenerálják a testünket. A magas vércukorszint tehát lehetetlenné teszi a szervezet öngyógyító képességet.

Varga Gábor a sok száz betegtapasztalatról így nyilatkozott: „Amikor valaki elkezdi szedni a gyógygomba-kivonatokat, nagyon gyakran azt érzi, hogy jobb a közérzete, ami azt jelentheti, hogy a hibás őssejt működés egyre jobban funkcionál. A gyógygomba-kivonatok nem csak az őssejtek mennyiségét képesek fokozni, hanem az őssejtek beérését is elősegítik."

"Ez azért fontos, mert az éretlen őssejtek gyakran kárt okoznak a szervezetünkben. Nemcsak gyulladásos érelmeszesedést, hanem rákos folyamatokat is elindíthatnak. Ezért fontos, hogy a gyógygomba-kionatokkal a szervezet, és ezáltal az immunrendszer egészséges működését segíthetjük elő.”

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.