A férjemnek nincs ideje a családjára!

Bús István főszerkesztő egy nehéz témáról beszélt a Csak csajok műsorában. Nevezetesen arról, hogy mi a teendő, ha a férj nem ér rá foglalkozni a családdal

A megszokott családmodell általában úgy épül fel, hogy apu reggel elmegy dolgozni, este hazajön, és ekkor már nem jut túl sok ideje a családi életre. Eközben anyu napközben ellátja a gyermekeket és fájhat a feje, hogy újra alig lesz együtt a család.

Igen nehéz helyzetről beszélünk, hiszen – ha nem is feltétlen a férfinek – valakinek pénzt kell keresni, el kell tartania a családot. De emellett fenn kell tartani a családi harmóniát is. Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy a mai világban alig fenntartható a családi idill, ahol esténként az egész család együtt vacsorázik, beszélget.

A legjobb megoldás azonban, ha átcsoportosítjuk a mindennapi teendőinket, feladatainkat, a kikapcsolódásainkat. Vannak bizonyos tevékenységek – esti szórakozás, a barátokkal való eljárás – amikre kevesebb időt kell szánni.

Az is fontos, hogy a nagyszülők néha vegyék át a gyermekek felügyeletét, hogy a szülők egy kis időt együtt, nyugalomban el tudjanak tölteni. Hasonlóan fontosak a családi étkezések is, hiszen itt meg lehet beszélni az élet ügyes-bajos dolgait. Emellett az sem hátrány, ha vannak apukás napok, apukás programok, amikor a gyermeke kizárólag a férjjel töltik az idejüket.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.