Veszélyes gyerekhinta az IKEA kínálatában

Balesetveszélyes gyerekhintát von ki a forgalomból az IKEA. Arra kérnek mindenkit, aki Gunggung gyerekhintát vásárolt, hogy vigye vissza a legközelebbi IKEA-áruházba, és visszakapja a teljes vételárát.

A cél közleménye szerint olyan esetekről értesültek, hogy a Gunggung hinta felfüggesztő alkatrészei nem feleltek meg az IKEA minőségi elvárásainak, és emiatt súlyos sérülés veszélye állt fenn. Ezért azt kérik, hogy senki ne használja ezt a hintát.

A Gunggung gyerekhinta március óta kapható az IKEA-ban, és a termék a piacra kerülése előtt megfelelt a fennálló összes szabványnak, előírásnak. A termékeket viszont a piacra kerülésük után is folyamatosan teszteli a cég, és a tapasztalataik alapján, továbbá a tudomásukra jutott esetek után arra jutottak, hogy a hinta felfüggesztő alkatrészei nem felelne meg az áruház szigorú előírásainak. A balesetek elkerülése érdekében ezért haladéktalanul kivonják a forgalomból a Gunggung hintát.

kisgyerekA hintát bármelyik IKEA-áruházban visszaveszik, és a vételár teljes összegét visszatérítik, nem kell hozzá a vásárlást igazoló blokk sem.

Forrás: MTI

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.