Újra itt a Nyár-vár a Balaton!

Hamarosan vége az iskolának, ez pedig csak egyet jelenthet: megállíthatatlanul közeledik a NYÁR! Ha nyár, akkor vakáció, ha vakáció, akkor strandolás, és ha strandolás, akkor Balaton!

Együtt a család! Ezt vártuk egész évben, erre gyűjtöttünk, ezt tervezgettük!

Itt az ideje, hogy el kezdjünk pakolni – ne felejtsük otthon a fürdőruhát, a biciklit, de a túracipőt sem! Bár nyáron a vízparté, a napozásé, a fürdőzésé és a könnyed kikapcsolódásé a fő szerep, a strandolás mellett számtalan kirándulási és aktív időtöltési lehetőség, izgalmas bemutatóhelyek, hangulatos hajóprogramok is várják a Balaton vendégeit. Egyszerűen lehetetlen ellenállni a balatoni nyár kínálta élményeknek! Tartson velünk, jöjjön el idén is a Balatonra!

A Balaton régióban évente több száz rendezvény kerül megszervezésre. Se szeri se száma a művészeti fesztiváloknak, koncerteknek, vitorlásversenyeknek, gasztronómiai programoknak, kiállításoknak – felsorolni mindent lehetetlen. Nemcsak Magyarország, de Európa fiataljait is várják a nemzetközi zenei programok, fesztiválok: ha Balaton – és június, akkor Nemzetközi Harley Davidson Open Road Fest, – ha pedig július, akkor Heineken Balaton Sound Zamárdiban és Coke Club Siófokon!

Vízimustra, azaz mi mindent lehet a Balatonon a Balatonban csinálni?

tisza_4

Vitorlázás

A vízisportok királya kétségkívül a vitorlázás! A tó vize számos nemzetközileg is jegyzett versenynek ad otthont – ezek közül kiemelkedik a július 5-7. között megrendezésre kerülő Kékszalag Nagydíj és Fesztivál, amelynek mintegy 160 km hosszú versenyén várhatóan 500-nál is több hajó 3000 vitorlázója küzd az abszolút elsőségért járó nagydíjért és a Kékszalagért.

Európa leghosszabb távú tókerülő versenyéhez kapcsolódóan gazdag programok várják a megmérettetést a partról figyelemmel kísérő nézőközönséget is.

A vitorlázás a legnépszerűbb sport a Balatonnál. Emellett a legkedveltebb a vízisí és a wakeboard, amelyre a Balatonfüreden, Siófokon és Vonyarcvashegyen nyílik lehetőség. Siófokon a Surfbeach a kiteszörfre és windszörfre a legalkalmasabb partszakasz.

Ezzel azonban nem ér végett a Balatonon űzhető sportok, vízijátékok sorra. Szinte valamennyi strandon kölcsönözhető vízibicikli, szörf, kajak, katamarán, stb.

balaton

Úszás

Úszni? Úszni mindenki tud…, csak nem mindegy, hogy mennyit! Július első szombatján rögtön egy 5,2 km hosszú versenyre invitáljuk az úszás-barátokat! A 2012. évi Balaton-átúszás a kedvező idő esetén 2011. július 7-én szombaton kerül megrendezésre. Hagyomány már, hogy az 5.2 km-t a révfülöpi kikötőből indulva, a balatonboglári Platán strandra érkezve kell teljesíteni. A rajt időszak reggel 8.00 órától délután 14.00-ig tart.

Strandvilág

Számos helyen találunk családbarát strandokat a Balaton körül – például Balatonfűzfőn, Alsóörsön, Csopakon, Balatonfüreden, Balatonakaliban, Zánkán, Gyenesdiáson, Vonyarcvashegyen, Keszthelyen, Balatonberényben, Balatonfenyvesen, Balatonlellén és Balatonszemesen. A déli parton Zamárdiban és Balatonföldváron nyáron gyermekanimáció, gyermekfoglalkozások várják a kicsiket, Balatonlellén és Balatonszemesen pedig a strandon élményfürdő is található.

A régió kedvezményes nyári, vízparti csomagajánlatai, családi üdülés tippjei és bővebb információ az aktuális rendezvényekről a www.balaton.itthon.hu weboldalon érhető el. Válogasson a balatoni ajánlatokból és pihenése során próbáljon ki legalább egy balatoni programot! Meg fogja látni, hogy idén is megéri a Balatonnál nyaralni!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.