Programok a pünkösdi hosszú hétvégére!

Töltsd aktív pihenéssel a pünkösdi hosszú hétvégét, még akkor is, ha nem lesz túl jó az idő irány a Balaton, mert indul a nyári szezon!

Balatoni szezonnyitó

Május 22-25. Siófok, Rózsakert

Indul a balatoni szezon! A pünkösdi hosszú hétvégén Siófokon koncertekkel, helyi művészeti csoportok előadásaival és gasztronómiai különlegességekkel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt.

Tatai Patara

Május 22. Tatai vár

A hétvégén garantált a nagy durranás a tatai várban. Utazz vissza a török időkbe, és próbáld ki a korabeli fegyvereket, kóstold végig a korabeli ételeket. De lesznek még csatajelenetek, fáklyás felvonulás, és a müezzin is énekel.

Pünkösdi Vigasságok

Május 22-25. Hévíz

Ha a háromnapos hétvégét egy lazító wellness programmal töltenéd, irány Hévíz, ahol a testi és lelki feltöltődés után retrokoncert, operett előadás és gasztrofesztivál vár városszerte több helyszínen.

Sárkányfesztivál

Május 23. Pákozd

A pákozdi Sárkánydombot szombaton ellepik a különlegesebbnél különlegesebb papírsárkányok. Szerencsés széljárás esetén láthatsz hatalmas állatfigurákat formázó-, történelmi jelentőségű, vontató, trükk- és precíziós sárkányokat is.

Virágszőnyeg Budapesten

Május 24. Március 15. tér

Vasárnap virágba borul a Március 15. tér. A több mint negyvenezer élő és vágott virágból készült, ezer négyzetméteres virágszőnyegből pedig vigyél egy szálat annak, akit igazán szeretsz.

Pünkösdi Fesztivál

Május 25. Szentendrei Skanzen

Néptáncbemutatók az ország több tájegységéről, pünkösdikirály-választás és királynéjárás, kirakodóvásár, zenés forgatag vár, ha hétfőn ellátogatsz a Szentendrei Skanzenbe.

Kaland-vár

Május 25. Vajdahunyadvár

A Városligetben megrendezett családi hétvégén a rengeteg megtekinthető és megvásárolható játék mellett kisvasúttal, középkori játszóházzal, rajzfilmkészítéssel kedveskednek a gyerekeknek.

nlcafe

Forrás: