Mentsük meg a mentősöket

A mentők egészsége mindannyiunk érdeke. Győrfi Pál is a megelőzés és az egészségügyi szűrés fontosságára hívja fel a figyelmet.

Köztudott tény, hogy a magyar lakosság átlagéletkora elmarad az Európai Uniós átlagtól. Ez részben annak is köszönhető, hogy sokan nem járnak el rendszeresen szűrővizsgálatra, kontrollra, így gyakran váratlanul éri őket egy-egy betegség. És vajon a mentőknek mikor van idejük vizsgálatokra járni? Bár azt gondolnánk, hogy mivel mindig orvos közelében vannak, bármikor, de ez nincs így. Az Idealbody Kft. ezért elvitte hozzájuk a „labort”.

A rendszeres orvosi szűrővizsgálatok nagyon fontosak, hiszen segítségükkel számos betegség megelőzhető, vagy könnyebben kezelhető, ha már kialakult. Sokan azonban tartanak az orvosi rendelőktől, vagy egyszerűen nincs idejük elmenni, ezért tavaly útjára indult Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020. A program keretében 10 éven keresztül egy szűrőkamion járja a magyar településeket, hogy az érdeklődők egészségi állapotát a legmodernebb berendezésekkel mérjék fel.

A cég számára azonban nem csak a lakosság egészsége a fontos, de azokra is odafigyelnek, akik értünk tesznek nap mint nap, és életeket mentenek – a mentő dolgozókra. Az Idealbody Kft-nek, köszönhetően a szűrőkamion ezért most egy napon keresztül csak az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak egészségi állapotát mérte fel, így többek között megvizsgálták a mentők látását, hallását, vérnyomását, de teljes testanalízist is végeztek rajtuk. A szűrések szerencsére jó eredményeket hoztak, a magyar mentősök jó egészségnek örvendenek. A vizsgálatoknak Győrfi Pál is alávetette magát, akinek minden értéke megfelelő lett, azonban a rohanó életmód mellett a stressz levezetésére több figyelmet kellene fordítnia, csakúgy, mint a többi mentődolgozónak.

Az alapos kivizsgáláson részt vett Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is, aki elmondta: „Én személy szerint is nagyon fontosnak tartom, hogy rendszeresen eljárjunk szűrővizsgálatokra, és emellett lehetőségeinkhez mérten odafigyeljünk az egészséges táplálkozásra, sportos életmódra. A mentők komoly fizikai és lelki terheknek vannak kitéve. Munkatempójuk nagyon feszített, hiszen mindig indulásra készen kell állniuk, így gyakran még arra sincs idejük, hogy egyenek, ezért is nagyon örültünk az Idealbody Kft. felajánlásának, hiszen ez egy nagyon jó lehetőség, hogy helyben, egy helyszínen, rövid idő alatt minden fontos és alapvető vizsgálatot el tudnak végezni a bajtársakon.”

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.