Még 4 napig tart a receptverseny!

Szeretne egy all inclusive hétvégét nyerni partnerével együtt a négycsillagos Danubius Health Spa Resort Bük szállodában? Vagy szeretne borzongni egy kicsit a tatai Old Lake Golf Hotel kalandparkjában? Megteheti, ha megnyeri a MOMOT és a Kor Kontroll Társaság közös receptversenyét.

Ezen kívül is Izgalmas ajándékok várják, és persze az is, hogy receptjét nyomtatásban olvashatja, hiszen könyv formájában kiadjuk a legjobbakat.

A kiírást portálunkon olvashatja: http://www.korkontrolltarsasag.hu/cikk/cim:Egeszsegunkre-Receptverseny_1

A zsűri tagja Pados Gyula főorvos is, aki ezreknek segített már lefogyni.

Mikor érzi majd, hogy a pályázat eredményes volt?

Akkor, ha nemcsak azok jelentkeznek, akik a nyereményekre számítanak! Ha többen lesznek azok a hölgyek és nem kevés urak, akik élvezettel főzögetnek otthon és barátaiknál! Receptjeiket egymással kicserélik, gasztronómiai élvezeteket gyűjtenek, nos ha ők az Országos Receptversenyt jó alkalomnak látják arra, hogy háztartásukból kilépve ország-világ előtt megmutassák magukat és ételeiket.

pados_gyula

Mit gondol, hány embert sikerül megszólítani?

A résztvevők száma függ attól is, hogy ez az egészséges receptek versenye, miközben a gurmandok egy része a legszaftosabb, legnehezebb ételek bemutatásával kérkedik. Mégis az egészségkultúra versenytársa lehet ezeknek, így félezer résztvevőt is el tudok képzelni, ha a telekommunikáció is besegít a hírverésbe.

A cukorbetegség és társai szempontjából kívánatos lenne, hogy ne csak a recept-pályázatra készüljön egészséges étel. Mint vélekedik, lehet ennek kézzel fogható eredménye?

A receptversenyre felszólítás diétás ételekre is utal, melyekből sokat profitálhat az a hatmillió hazai felnőtt túlsúlyos és elhízott és a mintegy egymillió cukorbeteg. Ha a recepteket kiadják, valószínű megvásárolják a könyvet és jórészüket el is készítik. Nem pályázati feltétel, de nem ártana, ha a pályázott ételek kalória és szénhidrát tartalmát is feltüntetnék.

A z egész világ (a sajtót is beleértve) fogyókúrázik és recepteket cserél. Ha ez igaz, akkor csupa karcsú és egészséges embernek kéne már szaladgálnia a Földön. Hol a bibi?

Tényleg, hazánkban is minden harmadik felnőtt fogyókúrázik és minden második már fogyókúrázott életében. A válaszom arra a kérdésre, hogy „Hol a bibi?”, a következő: A két legfontosabb probléma a tudományosan megalapozott diéta alkalmazásának és az étvágycsökkentő gyógyszerek hiánya. 2007-ben Bedros J. Róbert a Szent Imre Kórház főigazgatója alapította a MOMOT-ot és annak szakmai irányelveit, melyet épp a közelmúltban aktualizáltunk. Húsz éve szorgalmazzák a zsírszegény diétát, miközben ez idő alatt az elhízottak aránya másfél-kétszeresre nőtt.

Új trend a táplálkozástudományban, hogy legjobban a gyorsan felszívódó szénhidrátok, a cukor, a cukrozott italok, a fehér kenyér, a rizs, a krumpli, a tészta hizlalnak, gyors vércukor emelkedés után a cukrok zsírlerakódássá alakulnak át. Ezt a korlátozást sokan nem tudják, sajnos nem is bírják fél éven túl tartani. Jelenleg egyetlen étvágycsökkentő sincs hazánkban forgalomban, az USA-ban végre most engedélyeztek egyet. A fentieknek a receptekben is meg kellene jelenni, sovány húsokat, halakat, zöldség-, saláta köretekkel kombinálva. Ezekkel fél év alatt 3-4 kg-mal többet lehet fogyni, mint egy zsírszegény diétával.

A nyertes pályaműveket szívesen megkóstolja majd? Netán beépíti osztálya, vagy otthona étrendjébe?

A nyertes pályaműveket szívesen megkóstolnám egy díjkiosztó vacsorán.

 

Beküldési határidő : 2013.január 25.

Receptjeit / amihez fotót is kérünk/ a [email protected]

Címre küldheti be.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.