Illegális lombikbébi klinikára bukkantak Kínában

Béranyákat alkalmazó, illegális “lombikbébi” klinikára csaptak le a kínai hatóságok, miután a kínai központi televízió riporterei magukat ügyfélnek kiadva, leleplező riportot készítettek a pekingi zugintézményben.

Az összeállításból kiderült – és azt a pekingi egészségügyi hivatal megerősítette -, hogy az elmúlt négy esztendőben csaknem 300 embriót ültettek be évente a belvárosi klinika közvetítésével. A magát Hong Kong Fuchen Groupnak nevező cég hat éve működik engedély nélkül. Egyelőre nem tisztázott, hogy a vállalkozásnak van-e bármilyen köze Hongkonghoz.

Kínában kizárólag az arra kijelölt kórházak végezhetnek mesterséges megtermékenyítést, de az embrióbeültetés és a magzat béranyákkal történő kihordatása tilos.

shutterstock_12238357

A cég az interneten toborzott petesejtdonorokat és béranyákat, mégpedig nagy összegű térítés ellenében. A rendőrség más szervekkel együttműködésben szervezett rajtaütése során számítógépeket is lefoglalt.

A pekingi szakhatóság hivatalos mikroblogján közzétett információ szerint eredetileg kozmetikai beavatkozásokra létrehozott klinikáról van szó, amely időközben módosította tevékenységi körét. A teljes körű szolgáltatás ára 1 millió  jüan (körülbelül 37 millió forint) volt, ha pedig a pár fiúgyermekhez ragaszkodott, mintegy 7,5 millió forintnak megfelelő összeggel kellett megtoldani az alapárat. A béranyák átlagosan 200 ezer jüant (7,5 millió forint) kaptak.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.