Debrecen nagy szmogveszélyben van!

A szálló port koncentrációja Debrecenben három mérőállomáson is túllépte a riasztási küszöbértéket – tájékoztatta Pajna Zoltán (Fidesz) alpolgármester pénteken közleményben az MTI-t.

Közlése szerint pénteken ülést tartott a szmog intéző munkacsoport, és javaslatot tett a polgármesternek a debreceni szmogriadó tervéről szóló rendeletben foglalt intézkedések előkészítésére. Debrecenben a szálló por szennyezettség csütörtökön növekedett, és a légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke túllépte a riasztási küszöbértéket három mérőállomáson is – ismertette a részleteket.

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban az időjárási körülmények hatására a levegő minősége jelentősen nem fog javulni.

j7347u9t

Debrecen alpolgármestere – a polgármester nevében eljárva – felkéri azokat az intézményeket, ahol hétvégén nincs ügyfélfogadás, csökkentsék az épület fűtését.

Kérik továbbá, hogy akiknek lehetőségük van rá, a légszennyezettség további romlásának elkerülése érdekében a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.