Boszorkányok – Maximált repülési magasság!

Százötven méterben maximálták a boszorkányok repülési magasságát Szváziföldön. A rendeletet az afrikai ország légügyi hatósága hozta – teljesen komolyan.

Aki 150 méternél magasabban repül söprűnyélen, az azt kockáztatja, hogy letartóztatják és pénzbírsággal sújtják. A légügyi rendelet tiltja azt is, hogy játékhelikoptert vagy papírsárkányt túlságosan magasra engedjenek fel a légtérbe. Boszorkányok létében, fekete mágiában komolyan hisznek nagyon sokan Szváziföldön, ahol azonban még sohasem zuhant le repülő amiatt, hogy boszorkánnyal ütközött.

A brit Metro újság jelentése szerint Sabelo Dlamini, Szávziföld légügyi hatóságának igazgatója csak söprűn repülő boszorkányokat említett e heti nyilatkozatában, pedig kosár is szóba jöhet, legalábbis egy zimbabwei példa okán. Az ugyancsak afrikai országban egy évvel ezelőtt azért vettek őrizetbe két nőt, mert meztelenül találták őket egy kertben Chinhoyi városában. A magukat boszorkánynak valló asszonyok azt állították, hogy repülő kosaruk dobta le őket a kertbe egy éji rituálé után.

A különleges repülőeszköz úgynevezett gabonaszelelő kosár volt, amelyben a magvakat fel-feldobva fúvatják ki széllel a pelyvát. A helyi hiedelemben az ilyen kosár – európai "észjárással" – a seprűhöz hasonló boszorkányeszköznek számít.

Szváziföld légvonalban csak pár száz kilométerre van Zimbabwétől.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.