Árpa Attiláék megnyitották Kubát

Kubai salsa, mojito és Hemingway. Sztárok – köztük Árpa Attila, Horváth Éva, Fodor Zsóka – avatták fel Budapest leghangulatosabb kubai éttermét a La Bodeguita Del Mediot

A Fészek klub aljában számos hírességet ragadott magával a felhőtlen kubai jókedv, miközben Gombos Edina, a rendezvény moderátora rengeteg érdekességet osztott meg a jelenlévőkkel.

A népszerű műsorvezető többek között férjével, a kubai származású Alberto Costafredával együtt ünnepelte, hogy immár a Dob utcában, Budapesten is lehetőség nyílik megízlelni az autentikus, karibi konyha ízeit. „A  La Bodeguita Del Medio az első olyan étterem, bár Budapesten, ahol tényleg minden hamisítatlanul kubai. Aki ide betér, az rögtön Havannában érezheti magát.” – nyilatkozta Edina.

A VII. kerületi étterem a kubai nagykövet H.E. Julio Ceasar  Cancio Ferrer ajánlásával és  üzletemberek, politikusok, több híres személyiség – Horváth Éve, Kiss Ramóna, Geszler Dorottya, Fodor Zsóka, Árpa Attila, Iszak Eszter, Katus Attila, Király Tamás, Mujahid Zoltán, Kembe Sorel, Varga Győző, Varga Viktor, Talmácsi Gábor részvételével nyitotta meg kapuit.

kuba_640

 

A La Bodeguita Del Medio a kubai étterem hivatalos franchise képviselője Magyarországon. Az étteremben megtaláljuk a nálunk is egyre népszerűbb Mojito -t, amit a havannai LBDM-ban kevertek ki először, de az ételek is kubaiak: congri, sült banán, yuca mojo szósz és malangachips, pollo al Aljibé, ropa vieja.

A ház specialitása, hogy az élő óriásrákok, a lobsterek közül is válogathatunk. Kevés olyan étterem van a világon, amely annyira hosszú és gazdag történettel, valamint annyi híres vendéggel büszkélkedhetne, mint a havannai La Bodeguita Del Medio.

Az étterem neve spanyolul annyit tesz: „kocsma az utca közepén”. A híres éttermet 1942 – ben alapította Angel Martinez, és rövid időn belül rendkívüli népszerűségre tett szert, főleg értelmiségi, művész és bohém körökben. Leghíresebb állandó vendége a kalandos életű író, Ernest Hemingway, de többször megfordult az étteremben Pablo Neruda, Gabriel Garcia Marquez, Brigitte Bardot, Sophia Loren, és napjaink hollywoodi sztárjai is, akikről különböző fényképeket helyeztek el a falakon. Budapesten a Fészek klub legendája ma is mélyen él az emberek emlékezetében.

Az épület stílusában, hangulatában ma korhűen tükrözi az eredeti koloniál stílust. Ez azonban csak az első lépés az óriási átalakításban, mert tavasszal a kertben is monumentális nagyságú felújítás lesz. Ennek keretében 20 méter hosszú bárpult, óriás pódium, grill terasz kerül kialakításra, mindez 500 fő befogadására lesz alkalmas.

kuba

 

Igyekeznek összekötni a kubai és a magyar kultúrát is. Az étterem hemzseg a tradicionális emlékektől, amelyeket egyenesen Havannából hoztak, így például, megtaláljuk Hemingway aláírását, vagy egy felfordított széket is, melyet egy híres kubai író emlékének szenteltek.

Mielőtt elindult a második világháborúba, azt kérte a La Bodeguitában, hogy fordítsák fel a székét, és ha visszatér, akkor majd újra azt fogja használni. Sajnos, soha nem tért vissza, elesett a háborúban, így az óta minden LBDM étteremben, a világ bármely táján, egy fejjel lefelé, a falra akasztott székkel tisztelegnek az emlékének.

A vendégek nemcsak baráti légkört, professzionális kiszolgálást kapnak, de a hét minden napján élvezhetik a kubai élőzenét és táncot, hisz a budapesti La Bodeguita Del Medioban a fiesta soha nem ér véget.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.