A véráramlás és a kívánosság összefüggései

A szakértők tudományos magyarázatot találtak arra, hogy a nők egy része miért nem akar ágyba bújni a férjével.

Kiderült, hogy az alacsony libidóval rendelkező nők agya egészen máshogy viselkedik, mint az egészséges szexuális étvágyúaké. Egy új kutatás szerint, melyet a detroiti Wayne State University falain belül végeztek, a szenvedélyes pillanatokban az alacsony libidójúak véráramlása az agysejtekbe nem ugyanolyan mértékű, ami magyarázatot adhat arra, miért nem élvezik annyira a szexet.

Michael Diamond és csapata arra kérte meg a felmérésben résztvevő nőket – akik közül tizenkilenc alacsony, hét pedig átlagos szexuális igényű volt -, hogy nézzenek meg egy erotikus filmet, utána pedig nézzék az üres képernyőt, miközben egy MRI segítségével ellenőrizték az agyuk reakcióját. Megfigyelték, hogy a normális szexuális étvággyal rendelkező nőknél az erotikus jelenetek alatt több vér áramlott az agyuk bizonyos részeibe, az alacsony libidójúak esetében azonban nem.

Diamond szerint ebből egyértelművé vált, hogy az alacsony szexuális vágy oka tényleg valamilyen fiziológiai rendellenességre vezethető vissza.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.