Forróság, az ország keleti felén elszórtan zápor, zivatar

Napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, a Dunántúlon néhol, keletebbre elszórtan valószínű zápor, zivatar.

Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északi, északnyugati szél, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak. Az átlagosnál melegebb, fülledt idő is tartós stresszt gyakorol szervezetünkre. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan jellemzően az alacsony –közepes tartományban alakul, elsősorban az Alföldön és a Dunántúl déli részén érheti el a tüneteket okozó szintet. A csalánfélék virágpora továbbra is magas koncentrációban lesz jelen. Esetenként közepes szintet érhet el az üröm, az útifű, a lórom és a kenderfélék virágporának mennyisége is. A pázsitfűfélék, valamint a libatopfélék pollenkoncentrációja valószínűleg továbbra is alacsony marad.

Forrás: met.hu