Frontmentes enyhébb levegőnk lesz ma

Éjszaka derült vagy gyengén felhős lesz az ég, a szél is mindenütt mérséklődik, így többfelé zúzmarás ködfoltok képződése és enyhébb levegő valószínű.

A ködfoltok a délelőtt során feloszlanak, ezt követően többnyire gyengén felhős idő valószínű, bár a megvastagodó magasszintű felhőzet helyenként esetleg jelentősebben is szűrheti a napfényt. Csapadék sem éjszaka, sem nappal nem lesz. Napközben a változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -10 fok között alakul, de a Balaton térségében és a hegyekben kissé enyhébb, az északi völgyekben kissé hidegebb lesz a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű, északkeleten a hidegebb értékekkel.

Nem éri el térségünket légköri front. Ugyanakkor a magasban már egy-két fokkal enyhébb levegő sodródik fölénk. A különösen érzékenyeknél gyenge melegfront jellegű hatás jelentkezhet: fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség.

öszi taj

Távolabbi kilátások hétfőtől csütörtökig:

Többnyire napos idő várható kevés felhővel. Csapadék nem lesz. Hajnalonként foltokban köd képződhet.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és -10 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. december 2. 5,5 °C +3,6 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult  legmagasabb hőmérséklet: 13,6 °C (1961) legalacsonyabb hőmérséklet: -14,5 °C (1983)

Forrás: met.hu